-Snoopy- Opublikowano 18 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2005 Posiadam pamięć Kingston DDR 256 MB PC400 w EPOXie 8RDA3I. No i zeby cos podkręćić to chyba wypada podnieść napięcie. jedynym wyższym wyjsciem jest 2.90 V. Czytałem ze to maxymalne bezpieczne napięcie. I chyba wtedy bedzie mozna ustawić lepsze timingi, albo podkręć lepiej procka. Co o tym sądzicie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolo Opublikowano 18 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2005 Posiadam pamięć Kingston DDR 256 MB PC400 w EPOXie 8RDA3I. No i zeby cos podkręćić to chyba wypada podnieść napięcie. jedynym wyższym wyjsciem jest 2.90 V. Czytałem ze to maxymalne bezpieczne napięcie. I chyba wtedy bedzie mozna ustawić lepsze timingi, albo podkręć lepiej procka. Co o tym sądzicie? 1222487[/snapback] Ja na hynixach lecialem 3,0v komp chodzil 24/7 i nic sie nie dzialo, wiec nie jest to takie oczywiste. Proponowalbym podnosic stopniowo, bo niektore pamieci nie lubia wyskich napiec (np moje obecne powyzej 2,8 to juz tylko gorzej) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-Snoopy- Opublikowano 18 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2005 Ja na hynixach lecialem 3,0v komp chodzil 24/7 i nic sie nie dzialo, wiec nie jest to takie oczywiste. Proponowalbym podnosic stopniowo, bo niektore pamieci nie lubia wyskich napiec (np moje obecne powyzej 2,8 to juz tylko gorzej) 1222726[/snapback] Jasne, tylko że stopniowo to mam tak : 2.77 - co nie będzie żadną rewelacją gdyż nominalni chodzi na jakims 2.74. Zostaje tylko 2.90 V. W sumie to KINGSTON musi wytrzymać. PS. Jak sie te obrazki wstawia ale nie jako załącznik? :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-Snoopy- Opublikowano 18 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2005 PS. Niee juz nic chyba obczajam, to w opcjach jest :PPP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...