zwierz Opublikowano 18 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2005 Witam! Czy mozecie mi napisac jakim programem zgrac film z kamery sony na twardy dysk?Kamera to sony i ma wyjscie na usb i chcialem jakis fajny programik do zgrania tego!Przy okazji mam tez prosbe o jakis ciekawy programik dla windowsa 2000 w ktorym moge zmontowac ten filmik! Pozdro i dzieki za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrewthx Opublikowano 19 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2005 usb czy - raczej fire wire? program - Ulead video studio 7 se,dla przykładu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JohnDoe Opublikowano 19 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2005 (edytowane) Jak masz kamerę cyfrową to przez Firewire (jak nie masz na płycie lub z kartą muzyczną to musisz dokupić kartę). Potem łączysz i zgrywasz programem ScenalzyerLive (wg mnie najlepszy do zgrywania). Potem montujesz w jakimś programie, polecam Sony Vegas 5 (bardzo fajny w obsłudze) lub w innym. Edytowane 19 Stycznia 2005 przez JohnDoe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwierz Opublikowano 19 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2005 Połaczenie jest przez USB!!! A ten program "ScenalzyerLive" tak sie dokładnie nazywa bo nigdzie mi znalezc nie moze??!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JohnDoe Opublikowano 20 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2005 http://www.scenalyzer.com/download.html ale on nie zgrywa chyba przez USB chociaż sam nie wiem. Na mojej kamerze przez USB jest kaszana, gubi klatki itp, pozatym przez USB nie da się zgrać w pełnym PALu (bynajmniej u mnie). Normalnie USB nie wykorzystuje się do zgrywania tylko np do zrobienia z takiej kamery kamerki internetowej, musisz zainwestować w Fireware (kontroler z kablem kupisz do 100zł). No chyba, że Twója kamera nie ma Fireware :) Ale Sony powinno mieć... bynajmniej moja HC 16 ma :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...