Skocz do zawartości
zwierz

Jak Zgrac Film Z Kamery!?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Czy mozecie mi napisac jakim programem zgrac film z kamery sony na twardy dysk?Kamera to sony i ma wyjscie na usb i chcialem jakis fajny programik do zgrania tego!Przy okazji mam tez prosbe o jakis ciekawy programik dla windowsa 2000 w ktorym moge zmontowac ten filmik!

Pozdro i dzieki za pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak masz kamerę cyfrową to przez Firewire (jak nie masz na płycie lub z kartą muzyczną to musisz dokupić kartę). Potem łączysz i zgrywasz programem ScenalzyerLive (wg mnie najlepszy do zgrywania). Potem montujesz w jakimś programie, polecam Sony Vegas 5 (bardzo fajny w obsłudze) lub w innym.

Edytowane przez JohnDoe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.scenalyzer.com/download.html ale on nie zgrywa chyba przez USB chociaż sam nie wiem. Na mojej kamerze przez USB jest kaszana, gubi klatki itp, pozatym przez USB nie da się zgrać w pełnym PALu (bynajmniej u mnie). Normalnie USB nie wykorzystuje się do zgrywania tylko np do zrobienia z takiej kamery kamerki internetowej, musisz zainwestować w Fireware (kontroler z kablem kupisz do 100zł). No chyba, że Twója kamera nie ma Fireware :) Ale Sony powinno mieć... bynajmniej moja HC 16 ma :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi