Skocz do zawartości
sliqe

Problem Telewizyjno Internetowy

Rekomendowane odpowiedzi

Dołączona grafika

Kabelek 1 prowadzi od skrzyneczki wiekszej do mnniejszej jest to dekoder HBO , prowadzi do rozgałęziacza

Kabelek 2 wyjście na internet

Kabelek 3 TV w pokoju ze skrzyneczka

Kabelek 4 idzie do mojego pokoju oraz sypialni

I problem polega na tym ze jezeli wezme podlacze bezposrednio do 2 modem to internet działa normalnie , ale jezeli chcem juz miec u siebie w pokoju internet to musze kabelek 4 wpiąć w miejsce kabelka nr 2 i w tym wypadku juz nie ma w pokou i sypialni HBO gdyz dekoder jest do rozgaleziacza podczepiony : / . Problem w tym ze mi to bez roznicy czy ogladam HBO w pokoju czy w salonie ale mojemu ojcu to juz nie jest takie obojetne - chcem w sypialni miec a jak nie to internetu w pokoju nie masz :mur: ( na złość ) . I teraz jak podłączyć kabelki tak zeby byl w pokoju internet + hbo , aha zapomnial bym powiedziec ale nie iwem czy to mialo sens i mialem prawo tak łączyć w ogole kabelki : > tj. kabelek 2 podczepilem do kabelka 4 i bylo hbo a internetu nie bylo ;].

HELP :>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm......u mnie jest najpierw taka skrzyneczka małą i od niej idą dwie wtyczki.Jadna dla modemu i tam jest podłaczony i druga z telewizornią.Kupiłęm rozgałęźnik i podłaćzyłem filtr i mam hbo i w pokoiku i w duzym pokoju.Nie było problemu zandego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale mi chodzi o to zeby kable do netu byly razem z hbo : / a jak nawet u ciebie widac rozgaleziacz hbo nie jnest podpiety do netu tylko modem do netu bezposrednio i bez hbo : /. I sęk w tym że mam pod listwami przez cale mieszkanie poprowadzony jeden kabel bo pokoju swojego i sypialni :/

Edytowane przez sliQe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale mi chodzi o to zeby kable do netu byly razem z hbo : / a jak nawet u ciebie widac rozgaleziacz hbo nie jnest podpiety do netu tylko modem do netu bezposrednio i bez hbo : /. I sęk w tym że mam pod listwami przez cale mieszkanie poprowadzony jeden kabel bo pokoju swojego i sypialni :/

1224878[/snapback]

Za duze straty beda. U mnie jest dokladnie tak samo. Modem podpiety na 20 metrowym kablu bezposrednio z gniazdka glownego dziala. Modem podpiety na kablu pociagnietym wczezsniej do mojego pokoku przez ktory przesylany jest sygnal do telewizora w moim pokoju nie jest w stanie polaczyc sie z siecia - za slaby sygnal. Nie masz chyba wyjscia jak przeciagnac drugi przewod, ktory swoja droga powinien byc lepszej jakosci (taki przynajmniej ja dostalem od monterow, ktorzy gniazdka wymieniali), u mnie kabel do modemu leci gdzies pod sufitem, nawet go nie widac ;) Edytowane przez KrzychuG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

\Dobra wiadomość :> DONE ! : ) Wiem ze do tych nainteligentniejszych niezaliczam sie ale doszedlem sam do tego ; p . Poprostu dekoder HBO polaczylem odrazu do netu i wtedy do rozgaleziacza i jazda ! : ) hyhyhyh ależ sie ciesze; ]]]]]'

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi