Kidzi Opublikowano 20 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2005 (edytowane) Witam Mam następujący problem - dostałem w spadku 40GB barracude, z tego cowiem była podzielona na 2 partycje - 5 i 35 GB, ta większa była na NTFSie, a cały dysk był drugim w systemie, więc nie posiadał partycji startowej. Postanowiłem w jednym z kompów w firmie wymienić wiekowego seagate'a 850 MB na barracude. Komp jest w miarę nowy (Athlon XP 2400+ na MSI KT3V). I tu się wszystko rypło - dysk C owszem da się sformatować, ale nie jest on partycją startową, w związku z czym instalator 98 odmawia współpracy. No i fdisk sie zawiesza przy próbie wyboru dysku .... Nie wiem co robić, wszelka pomoc będzie mile widziana P.S. Sieć jest w firmie na win98 i tylko takie posiadamy oryginalne, więc zmiana systemu odpada Edytowane 20 Stycznia 2005 przez Kidzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kidzi Opublikowano 21 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2005 OK, problem rozwiązałem sam, low level format narzędziami seagate'a i po krzyku ....... :rolleyes: Chciałem tylko dodać, że nawet partition magic 8 nie był sobie w stanie z tym poradzić po podłączeniu dysku do innego kompa, dysk był po prostu BAD i nie było bata żeby go sformatować ..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...