Nessay Opublikowano 9 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2002 Witam. mam problem:( w prwdzie ciagnie się juz od kilku tygodni/miesięcy.. A więc mam ten komp co w podpisie. Zformatowałem dysk instaluje stery restartuje kompa i... ...I system się nie włacza albo się włączy i wywai błąd, ze karta graficzna/jej stery system zawieszją/destabilizują :( Albo wogóle ekran się nie włącza tylko za chwilke się komp zrestartuje. Problemów nie ma dokiedy nie zainstaluje sterów od grafy. Nie ma też problemów w trybie awaryjnym. Nie miałem tez problemów z G4 także coś tu nie gra. Karta jest włożona dokładnie do slotu jak i inne komponetny. Poradzcie cos bo juz nie mam pomysłu :x Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 9 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2002 Miałem takie cyrki z moją rivką z podpisu. Wrzuć Windowsa 2000 (w tym powinno pójść), spisz przerwanie i zakresy pamięci a potem dobierz jak najbardziej podobne w trybie awaryjnym. U mnie po tym zabiegu win98 ślicznie śmiga :) Ewentualnie zainstaluj stery od AGP na płycie (na to rozwiązanie wpadłem później i też u mnie pomaga) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nessay Opublikowano 9 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2002 Miałem takie cyrki z moją rivką z podpisu. Wrzuć Windowsa 2000 (w tym powinno pójść), spisz przerwanie i zakresy pamięci a potem dobierz jak najbardziej podobne w trybie awaryjnym. U mnie po tym zabiegu win98 ślicznie śmiga :) Ewentualnie zainstaluj stery od AGP na płycie (na to rozwiązanie wpadłem później i też u mnie pomaga)W sumie to jest tak: Miałem nawet 98se (zmiany systemu nic nie dały) Xp lepiej przydziela przerwania niż inne systemy. A stery agp sa w via pack 4in1 więc chyba tez je mam.. a może w czymś się myle?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkady Opublikowano 9 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2002 a czy przerwanie grafy coś jeszcze używa? w widoku zaznaczając pokaż ukryte urządzenia, spróbuj wyjąc kartę pci jak masz jakąś włożoną pod portem agp Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nessay Opublikowano 9 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2002 a czy przerwanie grafy coś jeszcze używa? w widoku zaznaczając pokaż ukryte urządzenia, spróbuj wyjąc kartę pci jak masz jakąś włożoną pod portem agpwyjołem wszystkie karty pci została grafa... G4 chodził ok! a radeon na innym sprzecie jest sprawny. płyta jest tez sprawna (byłą nawet wymieniana) W sumie myśle, że to konflikt Abita+Karta Gigabyte= kaszana W sumie jak bym miał brać g4 to jakiego?? Miałem gainwarda nie nażekałem w sumie jaką wziaść? I da sie zrobic jeszcze cos z moim problemem? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...