mosciu22 Opublikowano 21 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2005 MSI, rewizja GPU A3, 250/513Mhz, 64MB 3,6ns Hynix Chcę wyciszyś kartę jak najmniejszym kosztem. Myślałem żeby odtaktować rdzeń i odłączyć kabelek od wentylatora, niestety nie wiedzieć czemu karta po zmniejszeniu taktowań poniżej defaultowe 250Mhz pokazuje artefakty. Czy to normalne, na GF 2Ti mogłem ustawić 50Mhz i nic się nie działo? Jeżeli tak się nie da to co sądzicie o pomyśle odłączenia wentylatora na karcie i nałożeniu wolnoobrotowego wiatraka 80mm (1700 obr.). Czy to nie jest zbyt ryzykowne. Zastanawiam się bo na GF 2Ti (taktowanie rdzenia 200Mhz) mogłem nałożyć duży aluminiowy rediator i było bezgłośnie i stabilnie. Czy te 50Mhz więcej mają takie znaczenie? Jakie inne, tanie sposoby byście polecali? Z góry dziękuję za propozycje wymiany na Radeona 9550 Gigabyte'a :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziupo Opublikowano 21 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2005 hmm mysle, ze zmniejszanie taktowania to nienajlepszy pomysl ja jednak bym wyszlifowal rdzen i zamocowal Revolteca`a do GF4Ti wydatek: 60zl, a za pomoca allegro nawet taniej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 21 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2005 hmm mysle, ze zmniejszanie taktowania to nienajlepszy pomysl ja jednak bym wyszlifowal rdzen i zamocowal Revolteca`a do GF4Ti wydatek: 60zl, a za pomoca allegro nawet taniej 1227555[/snapback] Revltec za glosny :)... (jesli ten okragly)... polecam passive zalmana i mozesz nawet miec podkrecona grafe i tak sobie poradzi :). a co do odkrecania to ja nigdy nie mialem problemow... zmniejszalem nawet ponizej 200 mhz na moim i nic sie nie dzialo... wszystko ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 21 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2005 Lookni tu: TU Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kepons Opublikowano 21 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2005 moja karta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mosciu22 Opublikowano 22 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2005 hmmm wolałbym uniknąć demontażu oryginalnego coolera, jak tylko poajwią się 6600/6200 AGP to będę go sprzedawał ale do tego czasu coś bym z tym zrobił a nie ma czasami do kupienia przejściówki z końcówki kabla od wentylatora na karcie graficznej na końcówkę Molex 3pin albo 4pin? (żeby na 5V go puścić) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...