moadipek Opublikowano 22 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2005 siema mam zamiar zakupic jakis dobry cooler na mojego p4 2,8 bo ten co mam pentagram jest pozyczony:) chodzi mi o to zeby byl coichy max.28db a zeby byl wydajny...jaki wybrac???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość x_EP Opublikowano 22 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2005 (edytowane) Ja bym kupił XP-120 i dobrał do tego odpowiedni wentylator, lecz nie jest to tanie rozwiązanie zwłaszcza w momencie kiedy szykujesz się na vitest'y. Edytowane 22 Stycznia 2005 przez EP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major Zadek Opublikowano 22 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2005 (edytowane) Kazda sroka swój ogon chwali: Tower112 :lol: Mam w swojej szufladzie sporo "zelastwa", ale to jest cudo (chociaż wagi (i ceny) ciężkiej) :huh: Edytowane 22 Stycznia 2005 przez Major Zadek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość x_EP Opublikowano 22 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2005 Kazda sroka swój ogon chwali: 1230284[/snapback] Mówisz że CoolTower jest lepszy od XP-120? Zakładając wentylatory tego samego modelu/firmy (i maks rozmiarach jakie mogą wejść) o tej samej prędkości obrotowej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major Zadek Opublikowano 22 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2005 (edytowane) zauważyłeś czas naszych postów - mój nie ma nic do twojego. To tylko propozycja. A co do porwnania - swoje spostrzeżenia już wylałem w "tamtym" topiku. Jednak wolę moją kolubrynę - choćby za rozdzielenie radiatora i procka. XP-120 jest podobny wydajnościowo do Silent Tower z SilentCat'em (gdzieś na forum było porównanie) a ja piszę o Tower112 (cały miedziany) i z dwoma wiatrakami. Tu niestety się jeszcze nie pokłócimy, bo testów jeszce nie znalazłem :huh: Sprawdzałem na bierząco temperatury podczas testów Prime95 i nie przekroczyła 50* :blink: a po teście natychmiast spadła do 39*. Dla mnie to wystarczy - a mam maleńką obudowę (Chieftec BigTower w drodze) i pamięci oraz dwa dyski tuż obok procka. Edytowane 22 Stycznia 2005 przez Major Zadek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gralmi Opublikowano 22 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2005 Arctic Cooling Freezer 4 za 110zł wiecej tutaj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xantos2001 Opublikowano 23 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2005 Zalman 7000AlCu Chlodzenie wodne :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moadipek Opublikowano 23 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2005 czylo Xp-120 byl by najlepszy..ale z jakim wentylem go polaczyc moze z Papst 4412F/2GL 120mm 26dB 3pin ???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moadipek Opublikowano 23 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2005 czylo Xp-120 byl by najlepszy..ale z jakim wentylem go polaczyc moze z Papst 4412F/2GL 120mm 26dB 3pin ???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major Zadek Opublikowano 23 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2005 (edytowane) Nie wiem, czy Papst nie będzie za wolny (moje chodzą na 1500 RPM) - zapytaj Lagier'a, on ma w podpisie XP-120. Odpowie ci najpewniej. Może okazać się, że lepirj będzie kupić coś szybszego (np. SilverStone FMC3XW 120mm - ma do 3000 RPM i przepływ 103 GFM a Papst tylko 56 CFM) i kontroler obrotów masz w standarcie (na min. obrotach masz 1300 RPMi 17 dB). Edytowane 23 Stycznia 2005 przez Major Zadek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MTZ Opublikowano 23 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2005 Załaduj Noiseblocker. Masz 4 do wyboru. Osobiście mam modele S1 i S2. Gwarantuje iż dB podane w ich specyfikacji na www.4max.com.pl są poprawne. Na moim Tower 112 mam S2 i jest zaj....... niesłyszalny. kosztuje 79 zł, ale warto..... CISZA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...