Skocz do zawartości
raven_ns

Samsung Sh-w08a

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam nagrywarke Samsunga SH-W08A , i mam z nia maly problem.Jej predkosci nagrywania to 4x dla DVD-RW , DVD+RW,8x dla DVD-r i DVD+R , oraz 32x dla Cd-r .Problem jest wlasnie z predkoscia nagrywania zwyklych cd :( poniewaz nagrywarka maxymalnie nagrywa mi 16x :( Probowalem zmieniac w winxp predkosc ale ustawiona byla ona od poczatku na maxa czyli 32x. Jezeli wiece co moge zrobic w tej sytuacji to bardzo prosil bym o rade :)

ps:Nagrywam programem "Ahead Nero Burning ROM v.6.6.0.5"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam mam nagrywarke Samsunga SH-W08A , i mam z nia maly problem.Jej predkosci nagrywania to 4x dla DVD-RW , DVD+RW,8x dla DVD-r i DVD+R , oraz 32x dla Cd-r .Problem jest wlasnie z predkoscia nagrywania zwyklych cd :( poniewaz nagrywarka maxymalnie nagrywa mi 16x :( Probowalem zmieniac w winxp predkosc ale ustawiona byla ona od poczatku na maxa czyli 32x. Jezeli wiece co moge zrobic w tej sytuacji to bardzo prosil bym o rade :)

ps:Nagrywam programem "Ahead Nero Burning ROM v.6.6.0.5"

1231419[/snapback]

ehh widze ze chyba nikt nie umie sobie z tym poradzic :(.....dzieki :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ehh widze ze chyba nikt nie umie sobie z tym poradzic :(.....dzieki :(

1247572[/snapback]

Nie wiem czy to ma cos wspolnego ale np moja Toshiba plytke esperanzy 99 minut nagrywa tylko x8 natomiast zwykla 80min x 48 czyli jak byc powinno. Ale zdaje sie ze to wynika z samej plyty bo gdzies na niej jest zapisane ile moze maksymalnie nagrywac i nie wyciagnie wiecej(to jest chyba index plyty) jesli cos przekrecilem to prosze o sprostowanie bo sam nie wiem :/ do konca. Przydalby sie program ktory mimo wszystko jednak pozwalalby nagrywac szybciej!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi