Skocz do zawartości
Felson

Hercules 3D Prophet FDX 8500 LE 64MB

Rekomendowane odpowiedzi

Mam okazje kupic takowa karte i sie zastanawiam. Czy ktos cos takiego posiada i moze powiedziec jak sie sprawuje?

Slyszalem ze Herculesy sa bardzo dobre. Jak wytrzymuja porownanie do kart "Made by Ati"?

Czy to prawda ze do kart nie robionych przez ATi trzeba jakies inne strowniki?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam taka kartę i jestem bardzo zadowolony, jedynie bios trzeba zmienic bo w Herculesie przesadzili i ustawili tak ostre timingi dla pamieci ze karta na oryginalnym biosie wogóle się nie kręci. Teraz po sflashowaniu biosa mam nastałe 275/275 i chodzi spoko, uprzedzając pytanie nie wiem jakim biosem potraktowałem mojego R8500 ponieważ eksperymentowałem z różnymi i teraz nie pamiętam który mam wgrany :)

A tak przy okazji napisz coś o sklepie z którego ściągasz tą kartę tzn. adres, jak się płaci, jak wysyłają do Polski itd.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam taka kartę i jestem bardzo zadowolony' date=' jedynie bios trzeba zmienic bo w Herculesie przesadzili i ustawili tak ostre timingi dla pamieci ze karta na oryginalnym biosie wogóle się nie kręci. Teraz po sflashowaniu biosa mam nastałe 275/275 i chodzi spoko, uprzedzając pytanie nie wiem jakim biosem potraktowałem mojego R8500 ponieważ eksperymentowałem z różnymi i teraz nie pamiętam który mam wgrany :)

Ja na moim Hercu bez zadnego flashowania biosu moge ustawic 306/290 :D Bios mam w wersji 7.008. A tak w ogole to jest to swietna karta. Bardzo polecam!!! W 3Dmarku 2001SE mam ok 6000pkt(jakby kogos to interesowalo). Jakosc wykonania i jakosc obrazu poprostu zabijaja.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam taka kartę i jestem bardzo zadowolony, jedynie bios trzeba zmienic bo w Herculesie przesadzili i ustawili tak ostre timingi dla pamieci ze karta na oryginalnym biosie wogóle się nie kręci. Teraz po sflashowaniu biosa mam nastałe 275/275 i chodzi spoko

Co z tego ze masz 275, skoro wydajnosc herca z pamieciami na 250 i ostrymi timingami = Twoim 275 8)

A bios pewnie masz z jakiegos retail'a ATI, ale czy jest w wersji 7008 :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cena 80$ (z przesylka 85$) w USA of course, transport do Polszy we wlasnym zakresie :cool:

ciesz sie ze kupujesz w USA - juz od 4 osob slysalem ze Hercules na rynek europejski daje karty z mocniejszymi filtrami, - na rynek amerykanski i azjatycki ida podobno "lepsze" Herculesy

PS informacja nie jest pewna na 100% tylko 50/50

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam okazje kupic takowa karte i sie zastanawiam.  Czy ktos cos takiego posiada i moze powiedziec jak sie sprawuje?

Slyszalem ze Herculesy sa bardzo dobre. Jak wytrzymuja porownanie do kart "Made by Ati"?

Czy to prawda ze do kart nie robionych przez ATi trzeba jakies inne strowniki?

Możesz mi też taką kupić? Serio się pytam! Oczywiście sie policzymy :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pajacyk - adres sklepu to www.micropro.com a znalazlem go oczywiscie przez pricewatcha. Mozna placic karta lub czekami. Zamawianie przez siec, telefon lub fax. Nic nie wspominaja o wysylce zagranicznej - musialbys sie skontaktowac i zapytac - koszt moze byc dosc duzy :(

Beavisek - sorki ale torbe juz mam pelna fantow - lampa blyskowa, nagrywarka, laptop. Dojdzie jeszcze grafika, proc i pamiec - jak mnie na cle zlapia to bede cienko piszczal (30%). Tak ze musze odmowic :oops:

Benek - dzieki za info, mam nadzieje ze masz racje.

Majdan - no wlasnie ze taniocha no i wydajnosciowo to nie ma co porownywac do R9000pro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...