DocPL Opublikowano 23 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2005 Witam. Ponieważ nie mam własnej frezarki o obróbce miedzi mogę tylko pomarzyć. To co mi pozostało to przerabianie topów bloczkóę które posiadam. Tylko w przypadku bloku Misia15GO przerobiłem spód korzystając z Dremelka. Na początek pokaże uratowany bloczek CoolCases na NB. W tym bloczku pękł mi top podczas wkręcania króćów. Zastanawiałem się co z tym zrobić i wpadł mi do głowy pomysł na wykorzystanie starego kawałka pleksy o grubości 5mm Wziąłem się do roboty i oto co wyszło: W międzyczasie zakupiłem sobie bloczek na NB od Misia15Go, którego tak wspaniale większoć z was zjechała za ten bloczek mówiąc że będą duże opory przepływu itp itd. Dremelkiem ze zwykłą tarczą połączyłem nawiercone w spodzie otwory, a topie pleksy wyrzeźbiłem niszę nad nimi, całość wygląda teraz tak : Na koniec postanowiłem dorobić sobie top z pleksy do Uriela , dlaczego ? Oto odpowiedź : Miałem w domu pleksę o grubości 10mm przyciętą pod wymiar Uriela i pleksę o grubości 5mm, pomysł miałem taki: Górna pleksa ma 10mm i gwinty pod króćce 3/8' a dolna 5mm. Po złożeniu całość wygląda tak: Pomiędzy pleksami nie ma oringu - tu natchnął mnie Kyniek który łączy swojego Prisona na silikon, dlatego też przesmarowałem pleksy silikonem (tak aby nie zasmarować otworów nawierconych w dolnej pleksie) i skręciłem śrubami. Sczelność sprawdziłem wykorzystując swojego Hydorka L30 i jest OK. Całość wykonana na stole zwykłą wiertarką i Dremelkiem. Co o tym sądzicie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 23 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2005 Nice :) Jak z bloczkami... sprawdzałeś temp przed i po... szczególnie Uriel... dał coś ten nowy sprayer ? Może jakiś *C do przodu :> Z bloczkiem Misia też spoko... ciekawy pomysł... może sam coś takiego zrobie... ;] Wiertarą otworki, potem dremelem wykończyć... i mamy bardzo ładny i dość prosty w wykonaniu bloczek na NB :) Gratulsy za ciekawe pomysły i chęci do DIY :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...