rbokun Opublikowano 24 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2005 (edytowane) Witam wszystkich! Dostałem od kumpla dysk 30 GB do notebooka. Powiedział ze sprawny tylko ze zablokowany. Pomyślałem że spoko da się odblokować, ze peno na necie jest pelno progsow do tegu. Wchodze na google a tu d..a. Nic nie ma. Czy zna ktos może jakis program ktory mi go odblokuje?? Czy wogóle da się to jakoś zrobic?? Z góry dzięki za odpowiedz. Edytowane 24 Stycznia 2005 przez rbokun Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dani_london Opublikowano 24 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2005 Jeśli dostałes go od kumpla to niech Ci da hasło:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99none Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 witam, - dysk da sie odblokować pod pewnymi warunkami. - jeśli nie było zmienione hasło Master, szukaj w sieci programów. Te programy bazuja na tym włąsnie haśle. - w powyzszym przypadku hasło użytkownika nie jest ważna, dane poleca w kosmos. !! tzw. security fast erase . - jesli było zmienione hasło Master, to tylko dostep do SA może coś dać. - SA - serwice area. dostep do oprogramowania firmowego jest zalezny od typu dysku i producenta. - trudnocoś wyrokować, nic nie podałeś. - na marginesie, dla dysku Seagate jest to w miare łątwe dla starszych dysków. - naturalnie hasło jest 40 znakowe, a nie 32 znakowe, to jest ta pułapka. :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...