pro-komp Opublikowano 24 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2005 Witam! Mam pytanko: posiadam monitor LCD 17" HP 1730. Generalnie jestem zadowolony lecz jest jedno małe ale.... Na początku po wyłączeniu komputera monitor zgodnie z oczekiwaniami wyświetlał na ekranie komunikat "going to sleep", i przechodził w stan tkzw. spoczynku (stnad by). Od pewnego czasu jednak (nie wiem czy to moja wina czy coś porzestawiałem), zamiast się wyłączać emituje na ekranie pięć kolorów (biały, czarny, czerwony, zielony, niebieski i tak w kółko). Mam tu na myśli wyświetlanie kolorów na pełnym ekranie tzn. każdy kolor po koleii (coś w rodzaju takiego testu RGB). Jest to strasznie uciążliwe. Proszę o podpowiedz co z tym fantem zrobić. Monitor nabyłem na giełdzie komputerowej, niestety nie mam możliwości go zareklamować. Może ktoś potrafi rozwiązać ten proble? Proszę o MAILE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2005 Na starym CRT tez mam cos takiego ze monitor w spoczynku emitował plansze kolorów. Na twoim miejscu poszukalbym gdzies w menu jakis opcji zwiazanych ze stanem czuwania ewentualnie w instrukcji. Czy zmieniales moze kabel od monitora karte graficzna albo cos w tym stylu? Czasami taka wymiania poprostu moze spowodowac takie zachowanie. A reklamacji na to nie ma bo to nie jest uszkodzenie moitora. W najgorszym wypadku bedziesz musial wylaczac monitor guzikiem. P.S. NIe podlaczales tez kabla zasilajacego od monitora inaczej? (np. bezposrednio do zasilacza komputerowego?) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...