Skocz do zawartości
Tommy

Polskie Bloki Na Systemcooling.com

Rekomendowane odpowiedzi

hehe.. no i mate oberwał.. za sprężynki :lol:

edit:

tu napisałem coś o wyniku porównania bloków mate do zachodu. niestety popie....ły mi sie kolory na wykresach i napisałem jakieś bzdury.. tak mi przykro, że aż mi głupio :wink:

Edytowane przez ma3ek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ładnie... jaki sprzęcior tam macie... :>

I cieszy, że polskie bloczki ładnie wypadły... Jeszcze by się tam powerX przydał :>

PS... nie wiem czy tak wyraznie odstają ;) Patrząc na CW... głównie x3m nie jest zle... ;) i oczywiście nie będzie porównań co do cen u nas :D

Różnice to 0,0xx w CW... ;)

A to, że w polskich testach wypadają lepiej... cii :>

Edytowane przez Świder

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie - firma Mate'a jest bardzo porządna tak jak i on sam (pozdrawiam).

A co do sprężynek to rzeczywiście trochę się ździwiłem no ale cóż - trzeba poszukać lepszych.

Pozdrawia dzisiejszy solenizant  :lol:

1235072[/snapback]

[OT]

Grzechu wszystkiego najlepszego! Cholera.. stary już jesteś...

20 na karku... ;)

Pozdro!

[/OT]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zwykła ochydna plexa - :blink: :lol: Plexa to bardzo dobre tworzywo i nie pęka ot tak sobie.

Poliwęglan jest tylko bardziej wytrzymały przy wyginaniu i obróbce, natomiast ciężko kleic elementy z poliwęglanu bo poliwęglan pęka od niektórych popularnych klejów.

Uwierz mi - są duzo gorsze materiały używane do produkcji topów w blokach :wink:

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja dokręcam nie na chama tylko na podkładki z miekkiego PCV :D - w koncu taka podkładka ma jakąś sprężystość - a wracając do spręzynek zaraz Wam wygrzebię moj topik o wadach Uriela :D - jak napisałem że spręzynki są do duppy to zostałem zjechany przez 3/4 forum...

a wracając do pleksy - jakby Ci Grzechu trzy topy z pleksy pękły a 4 właśnie nadpękał to chyba bys zmienił zdanie...

Edytowane przez fit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak juz pisałem, plexa nie pęka bez powodu. Skoro Ci popękały już 3 i 4 pęka to znaczy, że coś u Ciebie jest nie tak.

Nie dodałeś czasem alkoholu do wody?? albo nie przemywałeś TOP'u jakimś płynem który mógł zawierać niezbyt przyjazne dla plexy chemikalia??

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak juz pisałem, plexa nie pęka bez powodu. Skoro Ci popękały już 3 i 4 pęka to znaczy, że coś u Ciebie jest nie tak.

Nie dodałeś czasem alkoholu do wody?? albo nie przemywałeś TOP'u jakimś płynem który mógł zawierać niezbyt przyjazne dla plexy chemikalia??

Pozdrawiam

1243382[/snapback]

nie pęka od wewnatrz (a mam czystą destylowana - kiedys z dodatkiem borygo)- aktualnie leci mi pekniecie od mocowania w kierunku naroznika (na pawnee)

na Urielu pękały przy szybkozłaczkach w kierunku najcienszej scianki (niestety potop)

na poprzednim pawnee od srubki w strone szybkozlaczki

teraz na urielu mam poliweglan i czuje sie jakos bezpieczniej (kontroluję jednakze)

ale nie jestem jedyną ofiarą - piotrkowizet tez pękł uriel - odnosze wrazenie ze pleksa nienawidzi jakichkolwiek napreżeń statycznych..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi