uzurpator1 Opublikowano 24 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2005 Hej mam napisac programik realizujacy cykliczne przesuniecie elementow ciagu o k(k>0) powycji w prawo.a ciag ma byc taki: ciag1----a[n-k+1],a[n-k+2],...,a[n],a[1],a[2],...,a[n-k] napisalem dla ciagu: ciag2----a[+1],a[k+2],...,a[n],a[1],a[2],...,a[k] chyba i mam z tym problem bo ciag mi wyzuca ale pytanko1 -jak zmodyfikowac ciag 2 w 1 -jak sparawic zeby mi wyswietlalo przesuniecie w prawo o te k #include<stdio.h> #include<stdlib.h> int main() { int n,i,j,k; printf("Z ilu n elementow ma skladac sie ciag liczb (n>0): "); scanf("%d",&n); printf("\n\nCiag wyglada nastepujaco:\n\n"); int *tablica = (int*)malloc((unsigned)n*sizeof(int)); for(i=0;i<n;i++) tablica=i; for (j=0;j<n;j++) printf("%d, ",tablica[j]); printf("\n\n\n"); printf("O ile k pozycji ma nastapic przesuniecie cykliczne elementow ciagu w lewo (k>0): "); scanf("%d",&k); system("pause"); return 0; } Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spicum Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2005 Moze najpierw przeczytaj regulamin i ogloszenia z forum programowanie a dopier potem pisz posty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 26 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2005 http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=110216 pomyslec ze tylko kilka postow nizej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...