fenriz Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2005 (edytowane) Witam Mam ten badziew co w podpisie (ver 1.1b bodajże). Kupiłem dziś DDR 256MB pc 400 no name Załadowałem w 3 ,ostatni slot i wykrywa mi jako 128MB (zarówno w boisie jak i w windzie 98SE). Byłem w serwisie - u nich działa OK. Co ciekawe cpu-z pokazuje 256MB :lol: :lol: . Pożonglowałem slotami ,lecz nic to nie dało. Co mam zrobić ?? - aktualizacja BIOS-u (czy podczas akutalizacji wyjąć nową pamięć-256) ??? Będę wdzięczny za pomoc Edytowane 25 Stycznia 2005 przez fenriz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fenriz Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2005 (edytowane) zapdejtowałem BIOS lecz nic to nie dało :mur: :mur: :mur: :angry: :mad: -------Update-------------- wymienili mi w serwisie pamięć na następną o trochę innej budowie (wielkości kostek pamięci) i gupi pomyslałem ,ze już będzie działać.[ciach!]o prawda ;]]] W ogóle nie wykryło, z tym że, jak miałem 3 kości (w tym nową) to wykrywało 1 , jak miałem 2 (w tym nową) to też wykrywało 1 :lol: :lol: , jak zostawiłem tylko nową to komp nie wstał :lol: :lol: , to są właśnie uroki firmy ECS :lol: Edytowane 25 Stycznia 2005 przez fenriz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...