Angela Opublikowano 10 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2002 Moze ktos ma Abita?? Albo widzial recenzje inna niz na tbreak??? Interesuje mnie praca na magistrali 166>. Regulacja napiec jest podobna na obu plytach (abit ma przewage), ciekawe czy te dodatkowe złacze +12V na płycie abita podnosi stabilność. Jesli ktos testował te plyty na fsb 166 lub wiecej to prosze o uwagi:) Widzialam na forum że podobno epox na fsb 166+ traci wydajność do abita(co prawda nie dk7 tylko kt333), ale w recenzjach zagranicznych to juz takie oczywiste nie było:) Pozdrawiam wszystkich :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2002 Moj glos oddaje na Abita. Ponoc przy FSB >166 jest bezkonkurencyjny. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2002 no i ma nie działąjący do końca dzielnik 1/6 :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JuLeK Opublikowano 10 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2002 No właśnie- tera mnie dopiero olśniło- czy z tymi Abitami nie jest tak, że są wydajniejsze przy 166FSB, tylko dla tego że nie mają dzielnikoow 1/5 i 1/6 :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2002 No właśnie- tera mnie dopiero olśniło- czy z tymi Abitami nie jest tak, że są wydajniejsze przy 166FSB, tylko dla tego że nie mają dzielnikoow 1/5 i 1/6 :?:Brednie, juz dawno ktos by taki wałek odkrył :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 10 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2002 zadne mobo kt400 nie ma dzielnika 1/6 -(była kiedys w starym biosie do abita ta funkcja ale oczywiscie nie działała i w nowym juz jej nie ma) ps.ja bym brał tego epoxa-kumpel ma i jest ok. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisek Opublikowano 10 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2002 Moj glos oddaje na Abita. Ponoc przy FSB >166 jest bezkonkurencyjny.Ja też mój głos oddaje na muzy... na ABIT'a KD7, ale to pewnie dlatego że do EPoX'a się moooocno zraziłem. No i ABIT ma wszystko co trzeba (Vcore do 2.3V i Vdimm do 3 z czymś...). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Angela Opublikowano 10 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2002 zadne mobo kt400 nie ma dzielnika 1/6 -(była kiedys w starym biosie do abita ta funkcja ale oczywiscie nie działała i w nowym juz jej nie ma) ps.ja bym brał tego epoxa-kumpel ma i jest ok. Pisalam maila do Abita w tej sprawie i oni twierdza ze pracuja nad udostepnieniem dzielnika 1/6 w tej plycie!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 10 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2002 Pisalam maila do Abita w tej sprawie i oni twierdza ze pracuja nad udostepnieniem dzielnika 1/6 w tej plycie!!! no to jak pracują , to jeszcze popracują a wiec najwczesniej moim zdaniem kupisz ją w Polsce za pół roku Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undofen Opublikowano 10 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2002 Pisalam maila do Abita w tej sprawie i oni twierdza ze pracuja nad udostepnieniem dzielnika 1/6 w tej plycie!!! no to jak pracują , to jeszcze popracują a wiec najwczesniej moim zdaniem kupisz ją w Polsce za pół roku Oni pracuja nad biosem, plyta jest juz dostepna. Podpisuje sie pod pytaniem co lepsze, bo juz bylem pewien ze kupuje epoxa 8k5a2+ ale jeszcze sie zastanowie. Szczerze mowiac nie ufam abitowi, epox nie schrzanil dawno rzadnej plyty, a abit.... Wlasciwie to uwazam epoxa za duzo lepszego z wyjatkiem tego ze w abicie moze byc dzielnik 1/6. Reszta to zadne tam zalety :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 10 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2002 Pisalam maila do Abita w tej sprawie i oni twierdza ze pracuja nad udostepnieniem dzielnika 1/6 w tej plycie!!! no to jak pracują , to jeszcze popracują a wiec najwczesniej moim zdaniem kupisz ją w Polsce za pół roku Oni pracuja nad biosem, plyta jest juz dostepna. Podpisuje sie pod pytaniem co lepsze, bo juz bylem pewien ze kupuje epoxa 8k5a2+ ale jeszcze sie zastanowie. Szczerze mowiac nie ufam abitowi, epox nie schrzanil dawno rzadnej plyty, a abit.... Wlasciwie to uwazam epoxa za duzo lepszego z wyjatkiem tego ze w abicie moze byc dzielnik 1/6. Reszta to zadne tam zalety :) bios juz był i go nie ma bo i tak nie obsługiwał 1/6 bios nic tu nie pomoze chodzi o PLL-a Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2002 ja tam sie cały czas nakręcam na abita, ale nie kd7 tylko at7... jeżu tylko czemu nigdy na nic kasy nei mam :( - a co do dzielników to w kd7 i at7 dzielnik 1.5 MUSI działać. chyba nie trzeba tłumaczyć dlaczego. Celeron 1Ghz@1,4Ghz - kobieta - overclocker - ciekawe :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undofen Opublikowano 10 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2002 No to sprawa sie rozwiazala, bez tego abit jest gorszy od epoxa, a plytke chce kupic niedlugo i nie bede czekal miesiecy na nia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2002 Pisalam maila do Abita w tej sprawie i oni twierdza ze pracuja nad udostepnieniem dzielnika 1/6 w tej plycie!!! no to jak pracują , to jeszcze popracują a wiec najwczesniej moim zdaniem kupisz ją w Polsce za pół roku Wlasciwie to uwazam epoxa za duzo lepszego z wyjatkiem tego ze w abicie moze byc dzielnik 1/6. Reszta to zadne tam zalety :)Ta a swistak siedzi i... A pan slyszal o EpoX'ie 8K3A??? Istny shit, a nie plyta. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2002 Pisalam maila do Abita w tej sprawie i oni twierdza ze pracuja nad udostepnieniem dzielnika 1/6 w tej plycie!!! no to jak pracują , to jeszcze popracują a wiec najwczesniej moim zdaniem kupisz ją w Polsce za pół roku ciekawy jestem jednej rzeczy - jeżeli rzeczywiście nad tym pracują, to czy to będzie nowy bios czy nowy revision płyty??? i czy przypadkiem nie będzie juz ta nowa wersja kt400 (coś czytałem że ma by jakiś taki następca...) czy jeszcze kt400 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aiki Opublikowano 13 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2002 Pisalam maila do Abita w tej sprawie i oni twierdza ze pracuja nad udostepnieniem dzielnika 1/6 w tej plycie!!! no to jak pracują , to jeszcze popracują a wiec najwczesniej moim zdaniem kupisz ją w Polsce za pół roku Myslle że ten link wyjaśni sprawe dzielnika 1/6 w tej płycie http://www.abit.com.tw/abitweb/webjsp/engl...6%3A2%3A1%29%3F Co do płyty to prawda jest juz pewien czas dostępna u nas (ja ja sprzedaje za 605 zł):) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 13 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2002 A czemu nie Abit kx7..? Widziales recenzje Lancera na www.twojepc.pl. Przebila ona epoxa jezeli chodzi o wydajnosc. Sam chcialem kupowac epoxa.Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Angela Opublikowano 13 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2002 A czemu nie Abit kx7..? Widziales recenzje Lancera na www.twojepc.pl. Przebila ona epoxa jezeli chodzi o wydajnosc. Sam chcialem kupowac epoxa.PozdrawiamDlatego ze abit kd7 ma napiecie vcore do 2.35V!!! i memory 3.25V nieźle, co?? Kx7 wypada przy tym blado:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Duncan Opublikowano 13 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2002 Dobra, rozwieję wasze wątpliwości- brać KD7 !! Mam ta płytkę i jest super! Przeczytajcie TU, acha tam wypowiadają sie prawdziwi bossowie jeśli chodzi o ovrclocking ! Pozdrawiam, Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Angela Opublikowano 13 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2002 Dobra, rozwieję wasze wątpliwości- brać KD7 !! Mam ta płytkę i jest super! Przeczytajcie TU, acha tam wypowiadają sie prawdziwi bossowie jeśli chodzi o ovrclocking ! Pozdrawiam, Jaka wczesniej miales plytke?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 13 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2002 zadne mobo kt400 nie ma dzielnika 1/6 -(była kiedys w starym biosie do abita ta funkcja ale oczywiscie nie działała i w nowym juz jej nie ma) ps.ja bym brał tego epoxa-kumpel ma i jest ok. Pisalam maila do Abita w tej sprawie i oni twierdza ze pracuja nad udostepnieniem dzielnika 1/6 w tej plycie!!! O witamy kobiete overclockera na lamach. pozdrowienia ;) Jesli chodzi o ich zapewnienia to nie byl bym taki optymista, zwsze duzo gadaja a potem gow.. z tego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Duncan Opublikowano 13 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2002 Jaka wczesniej miales plytke??Wcześniej miałem 8KHA+ 8) Nowa płyta to: stabilniejsze napięcia, agresywniejsze timingi pamięci, odczyt temp. z diody termicznej AXP, jeśli kiedyś będę miał Athlona na rdzeniu tbrd B to będę miał odblokowany każdy mnożnik bez modyfikacji :twisted: i wiele ulepszeń ;) Pozdrawiam, Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...