greg505 Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2005 czy kontrole dysku moze miec duzy wplyw na czas dostepu dysku? na starym kontrolerze ata66 na plycie abita moj dysk mial czas dostepu 8-9ms, a na moim na ata133 ma od 14-35 :angry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 26 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2005 czy kontrole dysku moze miec duzy wplyw na czas dostepu dysku? na starym kontrolerze ata66 na plycie abita moj dysk mial czas dostepu 8-9ms, a na moim na ata133 ma od 14-35 :angry: 1236355[/snapback] Moze miec wplyw, ale nie az taki, prawdopodobnie uzywasz APIC i kontroler przerwań sie gubi. Sterowniki od MoBo zainstalowane ? Tryb Ultra DMA wlaczony ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 27 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2005 sterowniki zainstalowane + udma6 o co chodzi tym APIC? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 28 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2005 sterowniki zainstalowane + udma6 o co chodzi tym APIC? 1238434[/snapback] APIC. Advanced Programable Interrupt Controler Zaawansowany programowalny kontroler przerwań A opcje ta wlacza i wylacza sie w BIOS-ie W dodatku sa dwie wersja MPS 1.1 i 1.4. Kontroler odpowiada za przydzielanie przerwań urzadzenia w komputerze. Jak mu sie pomiesza to wlasnie efekt moze byc taki ze bedzie dluzszy czas dostepu do dysku czy np. trzeszczacy dźwiek. Pozatym zobacz w BIOSie opcje, PCI IDE Busmaster (powinna byc Enabled) I PCI Latency timer : powinnio byc 32. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 28 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2005 pci ide busmaster jest wlaczone pci latency na 32 ale APIC nie mam w biosie :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lopi Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 ktora wersje bios'a masz? ja mam 2.52A (z opcjami dodatkowymi) mam pytanie co do Twojego procka: jak podnosiles napiecia na 2V? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 ktora wersje bios'a masz? ja mam 2.52A (z opcjami dodatkowymi) mam pytanie co do Twojego procka: jak podnosiles napiecia na 2V? 1250698[/snapback] mam biosa 2.20 tez z wszystkimi dodatkowymi ustawieniami. napiecie podnosilem drut-modem a pozniej w biosie i bylo ok 1.98 :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lopi Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 mam biosa 2.20 tez z wszystkimi dodatkowymi ustawieniami. napiecie podnosilem drut-modem a pozniej w biosie i bylo ok 1.98 :wink: 1251007[/snapback] dzieki za odp myslalem ze jest jakis inny sposob a tak chyba bede musial wyjac cpu ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 dzieki za odp myslalem ze jest jakis inny sposob a tak chyba bede musial wyjac cpu ;) 1251133[/snapback] mozna jeszcze zrobic moda płytki i regulowac napiecie potencjometrem :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lopi Opublikowano 6 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2005 Bawilem sie tym v-modem i na 11x200 przy 1.93V 3dmark sie wywala i prime tez sie wywala a wiecj nie wiem czy da sie podniesc bo dalem 1,85V (max jakie znalazlem na ocinside.de) +over vcore w biosie. Ciekawsze jednak bylo gdy chcialem spowrotem zejsc do 1,7 bo mobo dawalo caly czas 1,8V, teraz mam 1,65 drut + over vcore w biosie i jest 1,7-1,712. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...