Loligo Opublikowano 26 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2005 Mam dysk Western Digital WD800JB, i cos sie z nim dzieje nie tak. Podczas uruchamiania windowsa slychac dziwne dzwieki, jakby glowica. Cofa sie i wraca, tak kilka razy i sie komputer zawiesza, a czasami jest wszystko w porzadku. Co moze byc nie tak??? Pomozcie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Velocity Opublikowano 26 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2005 Witam, Po pierwsze mozliwe ze masz problem z zasilaczem i so spadki napiecia. Po drugie sprawdz wtyczke zasilajoco dysk moze jest luzna lub zmien na innego molexa. Po trzecie mozliwe ze dysk pada ( to najmniej przyjemna wersja ) Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Loligo Opublikowano 26 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2005 No wlasnie, slyszalem, ze te dyski sa dosc awaryjne :-(, chociaz moze tez byc wina zasilacza. Mialem wczesniej Seagate 80GB, na tym samym zasilaczu i nie bylo zadnych problemow. Zasialcz jakis bezfirmowy, ale daje jakos rade ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 26 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2005 Spruboj z inna zasilka :wink: A co do awaryjnosci to tez mialem taki dysk i tez mi padl :? pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukecz Opublikowano 27 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2005 W taki sposób umierały moje 3 dyski WD800JB. Obecny (seria CRA) 4-ty dysk ma sie dobrze, ale zanim go wsadzilem, zmienilem zasilacz (Codegen300->Chieftec360) i zalozylem Revoltec Hdd Cooler. Do tej pory nie wiem czy dyski byly trefne, brakowalo im pradu czy sie grzaly... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Loligo Opublikowano 27 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2005 Jedyny plus tych dyskow, to, że mają długą gwarancję :-). Będe wymieniał na nowe aż trafię na dobry B) , albo sie wkurze i kupie jakis normalny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_JFK_ Opublikowano 29 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2005 Mam to samo dokładnie. Słychać jak głowice się ON i OFF. System zaczyna szwankować i czasami gubi partycję systemową. System wytzrymuje max 2 miechy. Na szczęśćie mam obraz systemu. Polecam. (Przywracanie trwa na mojej płytce 2 min 30 sek. Na wszystkich innych z 15 min Gigabyte Kt600 rulezz) WD-ki to padaki i tzeba się z tym pogodzić. Czekam aż mój padnie mam na to jeszcze 2.5 roku :-) Jak masz 2 dysk to daj ten do reklamacji. Kilku osobom uznano przy takich objawach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Loligo Opublikowano 29 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2005 Ale mam takie problemy tylko w windowsie. W linuxie wszystko ok, mam Auroxa 10, nie wiem o co chodzi. Zaniose do serwisu to moze sprawdza. A jak nie to trzeba bedzie pozegnac sie z dyskiem :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...