Skocz do zawartości
raf33

Mnoznik

Rekomendowane odpowiedzi

cos nie pamietam zeby ta plyta miala taka mozliwosc bo ja mialem i wiem ze nie slynie z mozliwosci oc ale jesli to w biosie poszukaj ratio or multiplayer :)

powodzenia

Edytowane przez Linoge

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jesli masz odblokowany mnoznik to na tej plycie mozesz operowac tylko do 12,5 wlacznie :-|

gdyby plyta miala 5bitowa obsluge mnoznika (np. Abit NF7-S) moznaby bylo operowac w pelnym zakresie... a tak skoro proc ma defaultowo 12,5 to mozna tylko mniejszy dac i... trzeba krecic FSB :idea:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nooo ale jak na tej plycie dziala athlon xp 2200 + przeciez on jedzie na mnozniku 14x133? wiec po co Abit do mnoznika >12.5?? kurde ustawilem 14x 133 i pokazyje mi Athlona 667 mhz :blink:

Edytowane przez raf33

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dokładnioe tak sie dzieje, jak miałem asusy a7n8x/-x to to samo mi sie działo ale na epoksie 8rda3I i epoksie kt400 mogłem dawac jaki chce mnoznik, tzn tyle ile proc pozwalał

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nooo ale jak na tej plycie dziala athlon xp 2200 + przeciez on jedzie na mnozniku 14x133? wiec po co Abit do mnoznika >12.5?? kurde ustawilem 14x 133 i pokazyje mi Athlona 667 mhz :blink:

1237228[/snapback]

no bo abit ma 5 bitowy mnoznik co pozwala wlasnie na uzywanie mnoznikow wiekszych niz 12.5 dla procow ktore oryginalnie maja mniej niz 12.5 np 11 ale jak masz proca z mnoznikem 14 to mozesz go zmieniac w dowolnym zakresie ... bo nie ma tego ograniczenia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...