Duro Opublikowano 26 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2005 Jakiś miesiąc temu kupiłem sobie Topower'a P5 450W Black w angeli. Po podłączeniu sprawował sie dobrze, jednak gdy zamknąłem obudowę tylni wentylator się nie kręcił. Otworzyłem obudowę, sprawdziłem pozostałe wentylatory i to samo. Kiedy poruszałem wiązką kabli to wentylatory znowu zaczęły sie kręcić. Wysłałem zasilacz do reklamacji. Po upływie 3 tygodni facet z serwisu mowi mi, że sprawdzał go na 4 plytach glównych i wszystko chodziło. Zarzadałem wymianę na inny model to gosciu bez problemu się zgodził. Czy to nie jest jakieś dziwne? Który zasilacz polecacie w ramach wymiany Topower P6 420W (3 niezależne linie napięcia) lub Tagan TG480-U01. Bardziej przekonany jestem to tego nowego topowera poniewaz wyczytalem, że z tym taganem jest duzo problemów ( tu coś terkocze, tu problemy z gwarancją,wadliwe serie). Proszę o jak najszybszą pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal_aniol Opublikowano 26 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2005 Ja go mam i jest świetny. Poszukaj na forum - były juz ze 2 tematy o tym zasilaczu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 26 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2005 A ja dla odmiany zachwalę Tagana. 28A na 12V i baaaardzo cicha praca. Może nie ma 2 linii 12V, ale komplet wtyków do każdej MoBo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal_aniol Opublikowano 26 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2005 Hehe - żeby nie było że Topower gorszy :) Masz tu link http://www.angela.pl/index.php?action=Szuk...gorii=124&cat=3 - sprawdź sobie jego parametry. Oczywiście komplet wtyków też ma :) Tagan i Topower są to bliźniacze konstrukcje - produkowane chyba przez tego samego producenta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 27 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2005 Dla mnie oba te zasilacze są dobre. A że tagany czasami potrafią cykać, lub wydawać podobne dźwięki, to dla tego ze niektórzy nie podłączają kabla uziemiajacego, chociaż jest napisane w instrukcji obsługi żeby podłączyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 28 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2005 Benito, wiesz może o co chodzi z tymi problemami gwarancyjnymi z Taganem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...