Skocz do zawartości
olo128

Problem Z Nf7 Sl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Panowie i Panie :)

mam maly problemik dzis zakupilem sobie NF7 sl i podpielem bartona i wyktylo go standardowo jako 6x100 ale co to ma byc no dalem mu mnonik 10 x 133 no zeby sprawdzic czy ok no i zaczyna sie sprawa komputer zaczyna wyc jakpies wylancza sie i przestaje reagowac po chwili znowu sie wlancza podejrzewalem ze moze sie skubaniec przegrzewa ano ale ma 40 staopni :/ wiec nie wiem co robic. jak to powiem jestem jeszcze swiezak z ta plyta wiec prosze kawe na lawe prawdopodobnie ktos mial cos takiego ale zalezy mi na czasie i nie chce grzebac bo zaraz matka lub ktos wpadnie i bedzie trul ze chce cos napisac a mi komp nie dziale moj zestawik to m-baron 2500+ Nf7 Sl ,256 goodram, whisperock gecube 9550xt a zasilacz code szhit 300 :( ( juz niedlugo )

Prosze o szybka interewncje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sprawdz czy masz wszystko dobrze podpięte, a te 40 stopni to nie jest aż tak bardzo dużo......

sprawdz tagże jakie ma ustawine napięcie powinno być tak ok 1,5V jeżeli jest mniej tak ustaw

a czy komp sam się włacza i wyłacza? bo jakos dziwnie to napisałeś.....cięzko to rozczytać

pewnie sięt ylko resetuje ..... a to najprawdopodobniej jest spowodowane za niskim napięciem na procku jak pisałem wyżej........

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok zmiejszylem napieci bylo 1.55 ja zmienilem na 1,45 i ustawilem na 1,8 ghz wiec jest juz ok ale jak zwiekszam fsb dokladnie jest to samo macie jakies standardowe patenty na jakim powinno pojsc i na jakim napieciu???

Edytowane przez olo128

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok zmiejszylem napieci bylo 1.55 ja zmienilem na 1,45 i ustawilem na 1,8 ghz wiec jest juz ok ale jak zwiekszam fsb dokladnie jest to samo macie jakies standardowe patenty na jakim powinno pojsc i na jakim napieciu???

napięcie jednak niepotrzebnie zmniejszałes , ale skoro teraz dobrze chodzi to oznacza zę sie grzał.....

co do podkręcania, tego ci naprawde nikt nie powie musisz sam to sprawdzić :mur:

a tak poza tym to zanim zabierzesz się za podkręcanie skombinój sobie pożądne zasilanie i chłodzienie

bo ja nie wróże ci szczęśliwej przyszłosci z tym codegenem(uwierz mi wiem co mówie :-| )

pozdrawiam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiem czekam az moj drugi pentagram 120 cu freezone wroci z servisu no i czekam jeszcze na pieniadze i rozwazam trzy zasilacze NeoTEC X3800 czy jakos tak 360W ATX-1136H i modecom gts chyba jakos tak i zastanawiamsie ktory ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> :)

Edytowane przez olo128

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...