Skocz do zawartości
Gość wwojtek26

Temperatura Na Hdd?nie Mam Czujników

Rekomendowane odpowiedzi

No właśnie.Zainstalowałem everest'a i zdziwiłem się bo program pokazuje mi tmp na dyskach na jednym 19 na drugim 15 a na trzecim 30.Dziwne bo nie mam żadnych czujników na tych dyskach.Więc jak to możliwe,czy to wogóle możliwe?

post-102787-1106769250_thumb.jpg

Edytowane przez wwojtek26

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

powiedzmy. dzisiejsze dyski twarde mają funkcję smart która potrafi znacznie więcej niz tylko pokazywanie temp. to prawdziwe centra diagnostyczne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

powiedzmy. dzisiejsze dyski twarde mają funkcję smart która potrafi znacznie więcej niz tylko pokazywanie temp. to prawdziwe centra diagnostyczne.

1238180[/snapback]

co jeszcze mogę zrobić, czy sprawdzić za pomocą smart.No i najważniejsze, jak to zrobić.

Korzystając z okazji-nie chcę zakładać nowego tematu-program ten pokazuje też temp. na ACPI-co to jest ACPI,gdzieś czytałem że można to wyłączyć-jeśli tak-co to daje?Wiem że moje pytanie może być żenujące-mam poprostu problem z temperaturą na procesorze,dziś w nocy zawiesił mi się komputer.

Obudowa chifteac miditower,3 wentylatory w obudowie-jeden z przodu wciągający, jeden z boku dmuchający na dyski twarde i jeden z tyłu wyciągający-dodam tylko ze procesor jest blisko.A nad procesorem zasilacz z dodatkowym wentylatorem wyciągającym.Zastanawiałem się czy dobrze to rozwiązałem, czy to że wentylatory są tak blisko procka i zabierają całe powietrze nie daje odwrotnego efektu?Dodam jeszcze tylko że poukładałem (jak mogłem) szmaty od dysków i inne kable tak, aby powietrze miało jak krążyć.

Dodam tylko że procek to barton 3200 na płycie epox 8rda3+ 2*256ram twinmos

Edytowane przez wwojtek26

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi