Maxim Opublikowano 10 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2002 Wiem że ten temat był poruszane wiele razy ale to kryzysowa sytuacja. Mam takiego Asusa, i Athlona 1600XP, procka przy standardowych ustawieniach wykrywa jako 1050MHz i winda nie startuje, czy to jest wina biosa, czy ta płyta nie obsługuje XP??? Prosze o pomoc, wszystkie graty z kompa lezą rozrzucone po całym pokoju. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 10 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2002 Na pewno masz FSB 100Mhz. 100*10.5=1050 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxim Opublikowano 10 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2002 Jak ustawie więcej (czyli 10,5*133) to nie startuje:( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemo Opublikowano 10 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2002 Moż eto zależy od biosa. Ja mam prawie to samo Płyta Asus A7V133-C (-C to bez raidu), i Athlona XP 1600+ zielonego i myka na 10,5 x x133 bez żadnych problemów. Sprawdź jeszcze review płyty i biosa, ewentualnie zasilacz, chociaż on ma tu najmniejsze znaczenie. Ja mam rev 1.05 i biosa 1009. Podobno starsze revievy nie obsługują XP'ków alle nie wiem ile w tym prawdy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxim Opublikowano 10 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2002 Mam biosa 1004 rev. 1.05 zaraz update biosa zrobie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxim Opublikowano 10 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2002 Czy moze być tak że płyta ze starym biosem (Asus A7V133A bios 1004) nie bootuje na 1.6XP? Nie da sie nawet Flasha biosu zrobić. Nie botuje ani z flopa, ani z hdd? Jesli ktos sie zna, to prosze o pomoc. Czy jak wsadze durona zamiast 1.6XP to coś da? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 10 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2002 Czy moze być tak że płyta ze starym biosem (Asus A7V133A bios 1004) nie bootuje na 1.6XP? Nie da sie nawet Flasha biosu zrobić. Nie botuje ani z flopa, ani z hdd? Jesli ktos sie zna, to prosze o pomoc. Czy jak wsadze durona zamiast 1.6XP to coś da? pewnie tak ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemo Opublikowano 10 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2002 Hmmmmmm, jak nie masz możliwości włożenia starszego proca - durnia lub antka tb, to może przy starcie po wciśnieciu przycisku power przytrzymaj chile reset. Mi coś walneło chyba w płycie bo już tak od 2 miesiecy odpalam kompa. Ale ogólnie działa git. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...