Gość molimo Opublikowano 27 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2005 cze mam taki problem ponieważ nie wiem co wybrać :( zastanawiam się co będzie lepsze czy dwa dyski Maxtor DiamondMax 10 160 GB (8MB)SATA + NCQ połączone w RAID czy może jeden Maxtor DiamondMax 10 300 GB (16MB)SATA + NCQ. cena jest praktycznie taka sama bo jeden maxtor z 8mb kosztuje 400zł a 16mb 830. czy może mi polecacie jakieś inne dysk żeby były szybkie i ciche do 850zł ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość molimo Opublikowano 27 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2005 sorry mój fundusz sięga do około 800zł (najlepiej żeby nie przekraczał) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
v1ru5 Opublikowano 27 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2005 moze bys napisal laskawie o jaki raid chodzi?!? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość molimo Opublikowano 27 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2005 raid 0+1. a może okazały by się lepsze dyski samsunga SATA 160GB w raidzie tym samym ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dag Opublikowano 27 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2005 Do czego maja sluzyc te dyski?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość molimo Opublikowano 27 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2005 do ogólnego uzytku ale zależmi mi na szybkości Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nargil Opublikowano 27 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2005 rob raida... ale raczej 0+1 nie zrobisz z 2 dyskow ;) raczej zastosujesz raid 0 a najlepiej to scsi raid :) ale to juz nie na te fundusze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 27 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2005 ale raczej 0+1 nie zrobisz z 2 dyskow ;) 1239893[/snapback] Raczej zrobi. http://www.benchmark.pl/artykuly/testy/dys...trix_i_NCQ.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...