Skocz do zawartości
Galek

Co Jest Przyczyna Uszkadzania Rejestru?

Rekomendowane odpowiedzi

co jest nie tak

mialem kompa ustawionego na 12,5x184FSB i wszystko smigalo

2 dni temu ustawilem na FSB na 186MHz i uszkodzil mi rejestr w windowsie, czyli zwalil system kompletnie

Pytanie dlaczego ??

nie jest to duze przetaktowanie dla sprzetu takiego jak w opisie

jezeli chodzi o szyne PCI to z tego cosie orjentuje plyty via880 i nforce2 maja zablokowana ja wiec nie mozna zwiekszyc na niej czestotliwosci a co za tym idzie przetaktowac dyskow,

co dzinwe skoro tak sie dzieje to czemu tak sie stalo, tak jak by u mnie ta funkcja nie dzialala poniewaz

przy FSB 184 taktowanie PCI ma 36,8MHz a przy 186MHz PCI ma 37,2MHz co jak mi wiadomo jest juz za duzo dla dyskow poniewa graniaca dla nich to 37MHz

zatem co jest przyczyna walenia sie systemu bo to w sumie juz nie 1 raz

To jest tez pytanie do tych wszystkich ktorzy maja FSB np na 230MHz i wiecej, jakie maja ustawienia i jak im to wplywa na windowsa?

czy moze to wina plyty, ma zwalona blokade PCI??

badz moze dlatego ze jest to dysk SATA a nie ATA??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a nie jest czasami ze to trzeba zalaczyc a gdzies bylo ze na tym chipsecie to nie dzialalo na jakiej plycie ale nie jestem pewien :)

btw win robie kopie iles tam ostanich restartow wiec raczej swoje kroki skieruj do innego dzialu

Edytowane przez Linoge

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi