Galek Opublikowano 28 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2005 co jest nie tak mialem kompa ustawionego na 12,5x184FSB i wszystko smigalo 2 dni temu ustawilem na FSB na 186MHz i uszkodzil mi rejestr w windowsie, czyli zwalil system kompletnie Pytanie dlaczego ?? nie jest to duze przetaktowanie dla sprzetu takiego jak w opisie jezeli chodzi o szyne PCI to z tego cosie orjentuje plyty via880 i nforce2 maja zablokowana ja wiec nie mozna zwiekszyc na niej czestotliwosci a co za tym idzie przetaktowac dyskow, co dzinwe skoro tak sie dzieje to czemu tak sie stalo, tak jak by u mnie ta funkcja nie dzialala poniewaz przy FSB 184 taktowanie PCI ma 36,8MHz a przy 186MHz PCI ma 37,2MHz co jak mi wiadomo jest juz za duzo dla dyskow poniewa graniaca dla nich to 37MHz zatem co jest przyczyna walenia sie systemu bo to w sumie juz nie 1 raz To jest tez pytanie do tych wszystkich ktorzy maja FSB np na 230MHz i wiecej, jakie maja ustawienia i jak im to wplywa na windowsa? czy moze to wina plyty, ma zwalona blokade PCI?? badz moze dlatego ze jest to dysk SATA a nie ATA?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin_groen Opublikowano 28 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2005 prawdopodobnie przyczyna bylo przetaktowanie pci/agp dyski sata sa bardzo czule na to, w moim przypadku na poprzedniej plycie po podkreceniu wysypala sie maciez raid :):) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Galek Opublikowano 28 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2005 no niba tak, ale czemu jezeli plyty te maja zablokowane juz PCI, zreszta przed kreceniem wlaczylem tez asynchro dla AGP... ?? tak wiec kto ma jeszcze jakis pomysl ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 28 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2005 (edytowane) a nie jest czasami ze to trzeba zalaczyc a gdzies bylo ze na tym chipsecie to nie dzialalo na jakiej plycie ale nie jestem pewien :) btw win robie kopie iles tam ostanich restartow wiec raczej swoje kroki skieruj do innego dzialu Edytowane 28 Stycznia 2005 przez Linoge Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin_groen Opublikowano 28 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2005 moja poprzednia plyta msi k8t neo2 tez miala niby w specyfikacji blokade pci/agp ale jak to bywa w praktyce nie dzialala owa blokada :):) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...