oommeenn Opublikowano 8 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2005 Pytałem kolegę o to. Bo ja również kupiłem pompę CO bo ta chyba twoja też od tego jest. Moja to tak dokładnie nie CO a cyrkulacja wody. Kolega spec od CO mówi że płyny do chłodnic nie szkodzą takim pompą jak moja oraz tym od pieców CO. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goofi Opublikowano 8 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2005 Tak dzisiaj jadac busem :lol: zastanawialem sie o dodatku do plynu chlodzacego i wymyslilem, ze jakby dodac oleju (np spozywczego) to nie wymieszaloby sie to z woda oczywiscie, ale mogloby miec dobry wplyw na pompke bo lepiej by ja smarowalo niz czysta (z odatkmi) woda. Do tego dodajac jakis dodatek swiecacy w UV zabarwialby on wode, oleju pewnie nie i powstalby ciekawy efekt, gdzie kropelki oleju bylyby widoczne w przezroczystych wezach jak sie poruszaja :rolleyes: Co o tym myslicie, bylby jakies przeciwskazania poza tlustymi wezami, blokami, chlodnica i pompka ?? B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 8 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2005 olej jest gesty i bedzie unosil sie na powierzchni wiec raczej nic z tego poza tym takie nie rowne smarowanie moglo by pompce zaszkodzic jesli by sie cos tam dostalo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oommeenn Opublikowano 8 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2005 Płyny do chłodnic samochodowych najczęściej zawierają już w sobie środki smarujące ponieważ smarują pompe wodną. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flodins Opublikowano 8 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2005 nie wlewajcie oleju-zadnego do wc to tylko szkodzi i ciezko usunąć z układu a do sparowania pompki podczas pracy polecam WD40 100ml na 1l i pomka chodzi ze 2 lata dluzej - sprawdzone,zbadane a pozatym WD40 poprawia przewodność cieplną poniewaz ma mniejsze cząsteczki niz woda i wciska się w szczeliny łatwiej niz woda i nie stoi na dnie między finami- z wodą miesza się średnio ale miesza, w układnie jest rozprowadzony dos ruwnomiernie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goofi Opublikowano 8 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2005 nie wlewajcie oleju-zadnego do wc to tylko szkodzi i ciezko usunąć z układu a do sparowania pompki podczas pracy polecam WD40 100ml na 1l i pomka chodzi ze 2 lata dluzej - sprawdzone,zbadane a pozatym WD40 poprawia przewodność cieplną poniewaz ma mniejsze cząsteczki niz woda i wciska się w szczeliny łatwiej niz woda i nie stoi na dnie między finami- z wodą miesza się średnio ale miesza, w układnie jest rozprowadzony dos ruwnomiernie 1265477[/snapback] ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> taki maly pojemniczek z rurka i wypsikac do wody? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flodins Opublikowano 9 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2005 ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> taki maly pojemniczek z rurka i wypsikac do wody? :D 1265489[/snapback] Dokładnie tyko powoli zeby nie zapowietrzyć układu, najlepiej o ścianke ew jeżeli korek jest ztyłu popku mozna wprost Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 9 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2005 Dokładnie tyko powoli zeby nie zapowietrzyć układu, najlepiej o ścianke ew jeżeli korek jest ztyłu popku mozna wprost 1266550[/snapback] moze samy wd zalac ostanio widzialem takie 5l opakowania :?: ceny nie sprawdzalem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flodins Opublikowano 9 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2005 moze samy wd zalac ostanio widzialem takie 5l opakowania :?: ceny nie sprawdzalem 1266562[/snapback] Jak ktoś ma układ testowy na boku i trohe kasu to mozna sprubować te zwykłe malutkie trohe kosztują a co dopiero 5l :P ale zawsze moozna sprubowac co najwyzej będziesz miał pompke wysmarowaną na 10 lat :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...