Jawor_ Opublikowano 29 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2005 Witam ... Jestem na kupnie monitora LCD ... Zainteresowany jestem modelem 710N Pivot ... Przeszukałem rozne fora w poszukiwaniu informacji o tym monitorze i wszystko ok poza jednym problemem ... A mianowicie - znalazlem kilka postow mowiacych ze ludzie maja problemy z grami pod inna rozdzielczoscia niz 1280x1024 ... Czy to sa tylko poszczegolne przypadki czy masowe problemy ? :) Bardzo prosze o info osoby zorientowane ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek_bart Opublikowano 29 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2005 Witam ... Jestem na kupnie monitora LCD ... Zainteresowany jestem modelem 710N Pivot ... Przeszukałem rozne fora w poszukiwaniu informacji o tym monitorze i wszystko ok poza jednym problemem ... A mianowicie - znalazlem kilka postow mowiacych ze ludzie maja problemy z grami pod inna rozdzielczoscia niz 1280x1024 ... Czy to sa tylko poszczegolne przypadki czy masowe problemy ? :) Bardzo prosze o info osoby zorientowane ... 1244491[/snapback] raczej większosc lcd ma problemy z obrazem w innej rozdzielczości niz natywna ( 1280x1024 ) dlatego dobrze jest mieć mocną grafę aby móc grać a w takiej rozdzielczości! chociasz niektóre monitory dają sobie nieżle radę z tym problemem np sony z seri hs i hx które mają specjalny procesor odpowiedzialny za prawidłowy obraz po zmianie rozdzielczosci! podobno tez niektóre modele lg tez wypadają nienajgorzej! ale ogólnie to jedna z bolączek lcd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 29 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2005 Widziałem ten monitor w akcji kilka dni temu i powiem tyle - REWELACJA !! Smużenie niemal nie występuje, obraz ostry, kolory soczyste, tylko drobny problem z kątami widzenia :/ Żeby coś widzieć trzeba się znajdować centralnie przed monitorem, wystarczy troche głową poruszać na boki i już obraz zanika :/ O oglądaniu fimu w 3 osoby nie ma mowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 30 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2005 Na moim 710t gram w 800x600 i jakos jest dosc dobra. W 1024x768 to juz rewelacja a o wyzszej nie mowie nawet... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jawor_ Opublikowano 30 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2005 a czy ktos sie orientuje roznica parametrow N od T (710 oczywiscie) ? poza tym ze T ma wyscie DV-I ? i czy to wyjscie to jakas bardzo przydatna rzecz ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mintai Opublikowano 30 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2005 (edytowane) 710N nie ma: -pivota -dvi -regulacji w pionie i nie wiem czy czasami 710N ma TCO99 a 710T TCO03 u mnie byla roznica miedzy DVI a DSUB... oczywiscie na korzysc DVI podsumowujac polecam 710T. edit: do 710N to porownywalem... ale 710N z pivotem tez chyba nie ma przesuwu w pionie... Edytowane 30 Stycznia 2005 przez Mintai Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jawor_ Opublikowano 30 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2005 akurat o pivota nie chodzi bo zamierzam kupic 710N pivot ;) najbardziej chodzi o to zlacze dv-i ... czy duzo daje i czy pomaga w zmianach rozdzielczosci w grach ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 30 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2005 DVI napewno troszke daje przy rozdzielczosci innej niz natywana. Jeszcze tego nie zdazylem sprawdzic ale pewnie roznica ta jest niewielka i mysle ze wylozenie dodakowych 200zł za samo DVI troche nie ma sensu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jawor_ Opublikowano 30 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2005 a majac wybor pomiedzy: Samsung 17" 710N PIVOT , a Philips 17" 170B5C co byscie wybrali ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek_bart Opublikowano 30 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2005 a majac wybor pomiedzy: Samsung 17" 710N PIVOT , a Philips 17" 170B5C co byscie wybrali ? 1246623[/snapback] ja bym chyba wybrał philipsa dobrze wypadł w teście na http://mva.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 31 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2005 ihmo jakbyna to nie patrzec Samsung ma lepsze parametry od Philipsa ale jest troche drozszy... Wybór nalezy do Ciebie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...