Skocz do zawartości
tukuest

Lucky Star K7VAT na Via Kt 133, najlepsze mozliwosci O/C

Rekomendowane odpowiedzi

Obecnie smiga sobie na niej D650@1GHz. Ciekawi mnie jakiego procka moge do niej wsadzic by wpolczynnik przyrost mocy/kasa był najatrakcyjniejszy. Pod uwage biore Durony (niestety mam SDR PC133 i Athlon TB prawdopodobnie by sie na nich dławił). Maksymalny mnożnik jaki mogę na płycie ustawić to 12.5x. Zatem czy D1000 Morgan pojdzie na 12.5x ? Jak nie to który? Co do FSB, ktore Durnie umożliwiaja zabawę w tym temacie. Obecny D650 nie chce wstać ponad 106MHz (bios proponuje jeszcze jakies 112MHz i tak dalej do 160MHz ze skokami ok 5MHz, szkoda ze nie 1MHz).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obecnie smiga sobie na niej D650@1GHz. Ciekawi mnie jakiego procka moge do niej wsadzic by wpolczynnik przyrost mocy/kasa był najatrakcyjniejszy. Pod uwage biore Durony (niestety mam SDR PC133 i Athlon TB prawdopodobnie by sie na nich dławił). Maksymalny mnożnik jaki mogę na płycie ustawić to 12.5x. Zatem czy D1000 Morgan pojdzie na 12.5x ? Jak nie to który? Co do FSB, ktore Durnie umożliwiaja zabawę w tym temacie. Obecny D650 nie chce wstać ponad 106MHz (bios proponuje jeszcze jakies 112MHz i tak dalej do 160MHz ze skokami ok 5MHz, szkoda ze nie 1MHz).

d 650 jak najbardziej umozliwia bawienie sie fsb, moj chodzil na 166MHz (wiecej nie probowalem) ale twoja plyta uniemozliwia krecenie go przez fsb dlatego mozesz jedynie jechac w gore mnoznikiem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zapomnij o kreceniu na tej płycie jakiego kolwiek szybszego proca bo fsb ne nadaje sie do tego celu na tej płycie a mnozniki na nowszych sa zablokowane no chyba ze sobei odblokujesz ja na takiej płycie z durnia 800 tylko 840 wyciagnołem dalej nie wstawał lipna płyta do o/c

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zalezy od seri ale jesli chodzi o durnia 1000 morgana to lepiej mnoznik w dół a magistrala w góre ...watpie aby wstał na 12,5 x i jeszcze pamietaj ze musisz go odblokowac na procu l7 czy jakies tam inne mostki trzeba zamalowac

trzeba zamalowac L1 aby odblokowac mnoznik a L7 by ustawic najwieksze napiecie czyli 1,85V

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy wy umiecie uwaznie czytac? Napisalem, ze obecnie mam D650@1000. Chyba nie da sie tego osiagnac inaczej niz przez modyfikacje L1 lub L7. Mi chodzi jedynie o to na jakim najwiekszym mnozniku dobrze dziala statystyczny Morgan 1G.

a czy ty myslisz ze jestem wrozka, to zalezy od proca od serii a nawet od konkretnego egzemplarza, sprawdz to bedziesz wiedzial :P

BTW mysle ze na 12x powinien pojsc :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...