tukuest Opublikowano 11 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2002 Obecnie smiga sobie na niej D650@1GHz. Ciekawi mnie jakiego procka moge do niej wsadzic by wpolczynnik przyrost mocy/kasa był najatrakcyjniejszy. Pod uwage biore Durony (niestety mam SDR PC133 i Athlon TB prawdopodobnie by sie na nich dławił). Maksymalny mnożnik jaki mogę na płycie ustawić to 12.5x. Zatem czy D1000 Morgan pojdzie na 12.5x ? Jak nie to który? Co do FSB, ktore Durnie umożliwiaja zabawę w tym temacie. Obecny D650 nie chce wstać ponad 106MHz (bios proponuje jeszcze jakies 112MHz i tak dalej do 160MHz ze skokami ok 5MHz, szkoda ze nie 1MHz). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 11 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2002 Obecnie smiga sobie na niej D650@1GHz. Ciekawi mnie jakiego procka moge do niej wsadzic by wpolczynnik przyrost mocy/kasa był najatrakcyjniejszy. Pod uwage biore Durony (niestety mam SDR PC133 i Athlon TB prawdopodobnie by sie na nich dławił). Maksymalny mnożnik jaki mogę na płycie ustawić to 12.5x. Zatem czy D1000 Morgan pojdzie na 12.5x ? Jak nie to który? Co do FSB, ktore Durnie umożliwiaja zabawę w tym temacie. Obecny D650 nie chce wstać ponad 106MHz (bios proponuje jeszcze jakies 112MHz i tak dalej do 160MHz ze skokami ok 5MHz, szkoda ze nie 1MHz). d 650 jak najbardziej umozliwia bawienie sie fsb, moj chodzil na 166MHz (wiecej nie probowalem) ale twoja plyta uniemozliwia krecenie go przez fsb dlatego mozesz jedynie jechac w gore mnoznikiem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 11 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2002 zapomnij o kreceniu na tej płycie jakiego kolwiek szybszego proca bo fsb ne nadaje sie do tego celu na tej płycie a mnozniki na nowszych sa zablokowane no chyba ze sobei odblokujesz ja na takiej płycie z durnia 800 tylko 840 wyciagnołem dalej nie wstawał lipna płyta do o/c Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tukuest Opublikowano 12 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2002 To na jakim najwiekszym mnozniku wstaje wiekszosc D1000? Wstanie na 12.5? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 12 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2002 zalezy od seri ale jesli chodzi o durnia 1000 morgana to lepiej mnoznik w dół a magistrala w góre ...watpie aby wstał na 12,5 x i jeszcze pamietaj ze musisz go odblokowac na procu l7 czy jakies tam inne mostki trzeba zamalowac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 12 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2002 zalezy od seri ale jesli chodzi o durnia 1000 morgana to lepiej mnoznik w dół a magistrala w góre ...watpie aby wstał na 12,5 x i jeszcze pamietaj ze musisz go odblokowac na procu l7 czy jakies tam inne mostki trzeba zamalowac trzeba zamalowac L1 aby odblokowac mnoznik a L7 by ustawic najwieksze napiecie czyli 1,85V Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tukuest Opublikowano 12 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2002 Czy wy umiecie uwaznie czytac? Napisalem, ze obecnie mam D650@1000. Chyba nie da sie tego osiagnac inaczej niz przez modyfikacje L1 lub L7. Mi chodzi jedynie o to na jakim najwiekszym mnozniku dobrze dziala statystyczny Morgan 1G. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 12 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2002 Czy wy umiecie uwaznie czytac? Napisalem, ze obecnie mam D650@1000. Chyba nie da sie tego osiagnac inaczej niz przez modyfikacje L1 lub L7. Mi chodzi jedynie o to na jakim najwiekszym mnozniku dobrze dziala statystyczny Morgan 1G. a czy ty myslisz ze jestem wrozka, to zalezy od proca od serii a nawet od konkretnego egzemplarza, sprawdz to bedziesz wiedzial :P BTW mysle ze na 12x powinien pojsc :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 12 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2002 Swoją drogą ładny wynik - 650@1000 :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goofy Opublikowano 12 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2002 Mam taka samą płytę (fsb powyżej 103 = niestabilność) i taki sam procek na jakim napięciu ci chodzi bo u mnie na standardowym nie mogę przekroczyć 850 :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McBenner Opublikowano 12 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2002 Mysle ze powinien pojsc na 12.5 a jesli nie to chociaz na 12. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tukuest Opublikowano 12 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2002 1.85 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goofy Opublikowano 13 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2002 Mysle ze powinien pojsc na 12.5 a jesli nie to chociaz na 12. Mam nadzieję że mój powinien na tyle isc :))))))))) I widzę , że napięcie muszę podnieść Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tukuest Opublikowano 13 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2002 Hmmm, a moze by tak Antek 1GHz. Z tego co widzialem na overclockers.com niezle sie kreci <span style="color:red;">[ciach!]</span>y... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...