Skocz do zawartości
cinhim

Pomóżcie!kto Sie Dobrze Zna...

Rekomendowane odpowiedzi

Mam radka powercolor 9600 pro (400/600/400).Chce go podkrecic RadClockerem.Czy sa jakies lepsze programy??No i moje glowne pytanie:jakie sa granice jego wytrzymalosci i jak je sprawdzic??Nie bedzie sie za badzo grzal???Jak go podkrecic zeby wszystko odbylo sie bezpiecznie i bez problemu.Za wszystkie wskazowki i wypowiedzi z gory wielkie dzieki!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak - program AtiTool będzie najlepszy. Pamiętaj tylko, że zanim rozpoczniesz podkręcanie musisz w opcjach programu zaznaczyć "Remove..clock lock" - Radki 9600 są zabezpieczone przed kręceniem. Jak już to zrobisz - odpalasz Find Max Core - program wyszuka Ci najodpowiedniejsze ustawienie rdzenia, potem to samo robisz z pamiątkami, zapisujesz i gotowe :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wielkie dzieki za pomoc!Do Raven_88...domyslam sie,ze tez podkrecales swojego radka.Nie ma to negatywnego wplywu na karte??Zadnych skutkow ubocznych???Jezeli mozes to napisz mi na jakich parametrach pracuje Twoja karta po podkreceniu,bede badzo wdzieczny!!!!!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Keinename,to co powinienem dokladnie zrobic z tym chlodzeniem???Prosze niech mi ktos odpowie jezeli wie o co w tym chodzi....mile widziane wszelkie wskazowki na temat podkrecania!!Robie to pierwszy raz i nie chce niczego zepsuc wiec prosze o dokladne rady...od samemgo poczatku do konca

Edytowane przez cinhim

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tu masz zdjecia mojego radeona po zmianie chlodzenia. Jak nie chce ci sie bawic w ciecie radiatorkow to kup sobie radiatorki na pamieci BGA (kwadratowe kostki) lub prostokatne (zalezenie jakie masz). Co do chlodzenia rdzenia to sa rozne radiatory, najtanszy jest chyba silencer i powinien wejsc na r9600. Zobacz na stronie producenta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi