cinhim Opublikowano 30 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2005 Mam radka powercolor 9600 pro (400/600/400).Chce go podkrecic RadClockerem.Czy sa jakies lepsze programy??No i moje glowne pytanie:jakie sa granice jego wytrzymalosci i jak je sprawdzic??Nie bedzie sie za badzo grzal???Jak go podkrecic zeby wszystko odbylo sie bezpiecznie i bez problemu.Za wszystkie wskazowki i wypowiedzi z gory wielkie dzieki!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Komar89 Opublikowano 30 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2005 Proponuje program Ati Tool. Jest prosty i dobry w użyciu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven_88 Opublikowano 30 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2005 Tak - program AtiTool będzie najlepszy. Pamiętaj tylko, że zanim rozpoczniesz podkręcanie musisz w opcjach programu zaznaczyć "Remove..clock lock" - Radki 9600 są zabezpieczone przed kręceniem. Jak już to zrobisz - odpalasz Find Max Core - program wyszuka Ci najodpowiedniejsze ustawienie rdzenia, potem to samo robisz z pamiątkami, zapisujesz i gotowe :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinhim Opublikowano 30 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2005 Wielkie dzieki za pomoc!Do Raven_88...domyslam sie,ze tez podkrecales swojego radka.Nie ma to negatywnego wplywu na karte??Zadnych skutkow ubocznych???Jezeli mozes to napisz mi na jakich parametrach pracuje Twoja karta po podkreceniu,bede badzo wdzieczny!!!!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 30 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2005 tylko nie zapomnij o chlodzeniu grafy, szczegolnie pamiatek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinhim Opublikowano 30 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2005 (edytowane) Keinename,to co powinienem dokladnie zrobic z tym chlodzeniem???Prosze niech mi ktos odpowie jezeli wie o co w tym chodzi....mile widziane wszelkie wskazowki na temat podkrecania!!Robie to pierwszy raz i nie chce niczego zepsuc wiec prosze o dokladne rady...od samemgo poczatku do konca Edytowane 30 Stycznia 2005 przez cinhim Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 30 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2005 to moze zajrzyj do faq? to nie boli. zbytnio. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 30 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2005 Tu masz zdjecia mojego radeona po zmianie chlodzenia. Jak nie chce ci sie bawic w ciecie radiatorkow to kup sobie radiatorki na pamieci BGA (kwadratowe kostki) lub prostokatne (zalezenie jakie masz). Co do chlodzenia rdzenia to sa rozne radiatory, najtanszy jest chyba silencer i powinien wejsc na r9600. Zobacz na stronie producenta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...