Skocz do zawartości
beavisek

Jaki radek 8500?

Rekomendowane odpowiedzi

Po poście na temat pojedynku ati8500 z ti4200 zdania sa podzielone :lol: Coraz bardziej skłaniam się w stronę radka. Już mi znudziło testownaie kart pod wzgłedem liczby punktów w 3dMarku. Wazne ze ma lepszy obraz!

Pytanie teraz żebym sie nie nacial na jaks b.kijowa wersję radeona. Wiem ze ceny zaczynaja sie juz od ok.530zł i konczac na 900zł. Mam na to do ok.600-650zł. JAką kartę polecacie? Z jakimi pamieciami? Bardzo wazny jest szybszy zegar? Bo moze okazać ze 275/275 ma gorsze pamieci od 250/250 i ten drugi bedzie sie lepiej krecił?!? :?: Na co jeszcze zwracać uwagę? Help! Czym w praktyce rozni sie LE od zwykłej wersji?

Czy np ta oferta allegro nie jest kusząca. To jest radek herculesa ale 8500LE:

http://www.allegro.pl/showitem.php?item=7618616

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wersja 8500LE rozni sie od pelnej 8500 nizszym zegarem (250/250) zamiast (275/275) i brakiem wyjscia DVI - tak jest w oryginalach ATi - pelne dane na http://mirror.ati.com/products/builtdesktoppc.html

Wbrew temu co tam pisze ATi wypuscilo pozniej wersje LE ze 128 mb ram.

Klony miewaja rozne zegary od 230/200 do 250/275 i czesto posiadaja DVI - jak np ten hercules

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hejka

jeżeli masz 650 pln to się ostro zastanów. ja Herculesa 8500LE FDX kupiłem za 500 pln na Allegro więc aukcja, którą podałeś nie jest wcale taka atrakcyjna. za te 650 pln możesz kupić zdecydowanie wydajniejszą kartę. GeForce 4200 Prolink - wbrew paru opiniom nie taka najgorsza firma - kosztuje w Sirius.pl 609 pln!, nie mówiąc, że na Allegro za te pieniądze można poszukać (tylko długo to zajmie) lepszą ofertę. Poza tym ważna jest konfiguracja sprzętu - jeżeli masz pozostałe podzespoły słabe, "full-wypas" karta i tak nie rozwinie skrzydeł.

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wersja 8500LE rozni sie od pelnej 8500 nizszym zegarem (250/250) zamiast (275/275) i brakiem wyjscia DVI - tak jest w oryginalach ATi - pelne dane na http://mirror.ati.com/products/builtdesktoppc.html

Klony miewaja rozne zegary od 230/200 do 250/275 i czesto posiadaja DVI - jak np ten hercules

Bzdura ja mam oryginalne Ati Radeon 8500LE (zielony laminat i napis Ati Technologies) i mam DVI.

Wazne sa memorki, ja z taktowania 250/250 na hynixaxh 3,6 ns wycisnalem 300/300.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mieszkasz w Krakowie, jest taki sklep - PCProjekt. W jego ofercie jest Ati Radeon 8500 275/275, na pamieciach Hynixa 3.6 n.s, za 600 zl, od PowerColora. Na twoim miejscu rozwazył bym równiez zakup Gf 4 4200 Ti od Prolinka, w tejże firmie dostaniesz go za 620 zł, według mnie to jest dobra cena za niego, no i jak sie dogadasz z sprzedawca to moze bedziesz mogł sobie przetestowac karte w domu, lub u nich na miejscu. Zajrzyj na ich strone www.pcprojekt.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mieszkasz w Krakowie, jest taki sklep - PCProjekt. W jego ofercie jest Ati Radeon 8500 275/275, na pamieciach Hynixa 3.6 n.s, za 600 zl, od PowerColora. Na twoim miejscu rozwazył bym równiez zakup Gf 4 4200 Ti od Prolinka, w tejże firmie dostaniesz go za 620 zł, według mnie to jest dobra cena za niego, no i jak sie dogadasz z sprzedawca to moze bedziesz mogł sobie przetestowac karte w domu, lub u nich na miejscu. Zajrzyj na ich strone www.pcprojekt.pl

Wiem bo często robię u nich zakupy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wejdź na stronke www.benchmark.pl tam mają taki artykuł KLONOWANIE RADEONÓW. Zobacz sobie wszystkie klonki RADKÓW Hercules też tam jest, ponoć ma lepszą jakość obrazu od ORYGINAŁU :D

POWODZENIA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

beavisek w razie czego nie bierz tego Herculesa z Allegro , jest tam koles o nicku pzimny który takie Herculesy sprzedaje za 530zł, ja od niego kupiłem i jestem bardzo zadowolony. Poszukaj jego aukcji i wyślij mu maila z pytaniem a na pewno sie dogadacie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

beavisek w razie czego nie bierz tego Herculesa z Allegro , jest tam koles o nicku pzimny który takie Herculesy sprzedaje za 530zł, ja od niego kupiłem i jestem bardzo zadowolony. Poszukaj jego aukcji i wyślij mu maila z pytaniem a na pewno sie dogadacie

W actionie sa radeony mint 8500 64mb ddr tv dvi-d za 519 zł! To jest chyba okazja? Warto są minty tej ceny?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W actionie sa radeony mint 8500 64mb ddr tv dvi-d za 519 zł! To jest chyba okazja? Warto są minty tej ceny?

TO chyba cena hurtowa? Albo bez vat-u?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

TO chyba cena hurtowa? Albo bez vat-u?

To cena hurtowa z jaką moge załatwić? Ale jest też Prolink gf4ti4200 64mb tv za 597zł i nie wiem co kupić? Zawsze tak jest :) Jak już mam kase to nie wiem co kupić! :twisted: Czytałem że te minty są kijowe i nawet mają 5ns pamiątki :!: Co polexcasz?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bzdura ja mam oryginalne Ati Radeon 8500LE (zielony laminat i napis Ati Technologies) i mam DVI.

Wazne sa memorki, ja z taktowania 250/250 na hynixaxh 3,6 ns wycisnalem 300/300.

No to przepraszam :oops:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...