jonzi Opublikowano 30 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2005 Witam, mam za zadanie napisać klienta jFTP. Podstawowa sprawa, chcę zrobić jedno okienko jako listing dysku lokalnego, a drugie jako listing serwera ftp. Czy sa jakieś klasy okienek, które będą spełniały te zadania? chodzi mi o coś podobnego do windows commandera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spicum Opublikowano 30 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2005 Witam, mam za zadanie napisać klienta jFTP. Podstawowa sprawa, chcę zrobić jedno okienko jako listing dysku lokalnego, a drugie jako listing serwera ftp. Czy sa jakieś klasy okienek, które będą spełniały te zadania? chodzi mi o coś podobnego do windows commandera. 1245776[/snapback] A moze jeszcze oswiecisz nas czy piszesz to w AWT, Swing czy SWT ? w AWT jest cos takiego jak List w Swing jest JList W SWT rowniez cos takiego jak List majac cos takiego ladujesz sobie odpowiadnia liste 2 razy w odpowiednim ukladzie w okienko. Dorabiasz obsluge zdarzen, kilka buttonow i zapominasz o sprawie. Z tego co pamietam to te biblioteki oferuja podstawowe komponenty graficzne, a nie gotowe solucje typu Total Commander czy Notepad... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonzi Opublikowano 30 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2005 Dzięki, preferuję Swinga (jeśli w ogóle mogę tak powiedzieć mając niewielkie pojęcie o Javie). Nie chodziło mi o gotowe solucje, tylko właśnie o komponent który najlepiej się sprawdza przy listowaniu plików, Commandera podałem jako coś na czego wzór chce zrobić klienta (okienko dysku po jednej stronie, a po drugiej okienko z listingiem ftp) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...