Skocz do zawartości
jonzi

Java - Klient Ftp

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam za zadanie napisać klienta jFTP. Podstawowa sprawa, chcę zrobić jedno okienko jako listing dysku lokalnego, a drugie jako listing serwera ftp. Czy sa jakieś klasy okienek, które będą spełniały te zadania? chodzi mi o coś podobnego do windows commandera.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, mam za zadanie napisać klienta jFTP. Podstawowa sprawa, chcę zrobić jedno okienko jako listing dysku lokalnego, a drugie jako listing serwera ftp. Czy sa jakieś klasy okienek, które będą spełniały te zadania? chodzi mi o coś podobnego do windows commandera.

1245776[/snapback]

A moze jeszcze oswiecisz nas czy piszesz to w

AWT, Swing czy SWT ?

w AWT jest cos takiego jak List

w Swing jest JList

W SWT rowniez cos takiego jak List

majac cos takiego ladujesz sobie odpowiadnia liste 2 razy w odpowiednim ukladzie w okienko. Dorabiasz obsluge zdarzen, kilka buttonow i zapominasz o sprawie.

Z tego co pamietam to te biblioteki oferuja podstawowe komponenty graficzne, a nie gotowe solucje typu Total Commander czy Notepad...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki, preferuję Swinga (jeśli w ogóle mogę tak powiedzieć mając niewielkie pojęcie o Javie). Nie chodziło mi o gotowe solucje, tylko właśnie o komponent który najlepiej się sprawdza przy listowaniu plików, Commandera podałem jako coś na czego wzór chce zrobić klienta (okienko dysku po jednej stronie, a po drugiej okienko z listingiem ftp)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi