Skocz do zawartości
Neo_x

Digitball Dbcfl.... Co O Tym Sadzicie?:)

Rekomendowane odpowiedzi

Siemka. Co sadzicie o Digitball DBCFL (512mb)? http://www.digitball.biz/dbcfl.php oplaca sie to kupowac za 300 pln-ów dostajac do tego 2 letnia gwarancje?:) a moze ktos ma ta zabawke i moze porobic fotki?:) na google nie znalazlem zadnych recek czy opisow tego sprzetu z fotkami :) pozdrawiam :)

p.s. dostalem sprzet wczoraj, pobawilem sie nim i stwierdzam ze jest godny uwagi :) jak obiecywalem napisalem takze recke jednak niech ktos mi powie do kogo mam sie zglosic zeby to umiescic na tweak.pl :) porobilem tez duzo fotek w bardzo dobrej jakosci :) ktore moge wyslac :) jak ktos bardzo chce :P

pozdrawiam

p.s.2 co jest z tymi obrazkami na forum?:P

Edytowane przez Neo_x

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wydaje mi się, że już to pytanie widziałem. Ale do rzeczy ;). Mi się wydaje kiepski - nagrywanie tylko w WAV, transfer też nie prędki. 10 godzin pracy na 1 baterii wg producenta to pewnie 7-8 realnie. Ale obudowa wygląda ciekawie.

1247635[/snapback]

hehe :) z bateriami nie mam problemu bo mam 4 akumulatorki :P nagrywanie do wav... a co to za roznica w jakim formacie nagrywa?:P w kompie mam tylko usb 1.1 wiec o transfer sie nie martwie :P dobra kupuje to i jak dostane to zarzuce jakas recke :P

p.s. znalazlem jeden z takich textow na jednej z aukcji na allegro :)

Odtwarzacz jest zbudowany z podzespołów renomowanych firm, między innymi:

układ sterujący firmy SigmaTel

pamięć flash firmy Samsung

układ FM firmy Philips

pozdrawiam :)

Edytowane przez Neo_x

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To nie jest tak, że sama idea nagrywaniaq w WAV jest zła. Ostatecznie jest to format bezstratny, więć z definicji lepsza jest jakość niż w MP3. Ale dla mnie np. funkcja dyktafonu jest ważna. A jest jakaś taka dziwna zbieżność między brakiem nagrywania w MP3 a wymuszonym mocnym obcinaniem pasma w nagranych plikach (u większości producentów) - co daje jakość fatalną. Dlatego ja tak długo szukałem, aż znalazłem nie iRivera (bo drogi ;) z nagrywaniem bezpośrednio do MP3 - MPIO FY400 - i tam dyktafon się sprawdza.

No ale czekam z niecierpliwością na reckę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Czy mozna to gdzies w Polsce kupic poza allegro ?

Miso

1259486[/snapback]

hmmm powiem Ci ze w zadnych sklepach netowych akorat tego modelu nie widzialem :) a po sklepach komputerowych nie chodze z wiadomych wzgledow ;) (ceny ;) )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi