mlun Opublikowano 30 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2005 Ostatnio mój IBM wydał z siebie dziwne dźwieki i po zresetowniu komputera dysk nie jest wykrywany.Przy uruchomieniu słychać jak dysk sie zaczyna rozkęcać ale potem zwalnia i dysk nie jest widziany.Podejżewam ze jest to elektronika bo raczej nic innego nie moglo się znim stac mozliwe jest przełożenie elektroniku z innego dysku IBM do mojego?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 30 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2005 Jeżeli piszesz o jakiś wyraźnych dziwnych dźwiękach, po których dysk przestał działać to raczej dopatrywał bym się uszkodzenia mechanicznego, a nie elektroniki (chociaż mogę się mylić). Jeżeli jest to jednak elektronika, to istnieje możliwość przełożenia jej, ale musi to być ten sam model dysku, a nawet czasami rewizja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlun Opublikowano 30 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2005 z tymi dziwnymi dzwiękami to mi chodziło o te sygnały jakie ibm wydaje z syreny takie miałczenie dziwne.A te elektronika to musi byc od byle jakiej 60 ibma czy musi byc tez prodikcja z tego samego kraju? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...