Skocz do zawartości
Samone3

Jakość Obrazu 6800vs 9800pro

Rekomendowane odpowiedzi

Chodzi mi dokładnie o Asus V9999 GT 6800GT 128 MB 256 Bit TV ,a mój his i chodzi mi głównie o jakość obrazu na TV ,bo na mojej jest rewelacyjna

Pytam się ,bo wnikam w sprzedaż mojej karty a zakup w/w karty ,a poprzednie generacje miały zawsze gorszą jakość na tv niż radeonki

A i jak sądzicie czy opłaca się dokładać te parę stówek do tej karty w mojej sytuacji

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chodzi mi dokładnie o Asus V9999 GT 6800GT 128 MB 256 Bit TV ,a mój his i chodzi mi głównie o jakość obrazu na TV ,bo na mojej jest rewelacyjna

Pytam się ,bo wnikam w sprzedaż mojej karty a zakup w/w karty ,a poprzednie generacje miały zawsze gorszą jakość na tv  niż radeonki

A i jak sądzicie czy opłaca się dokładać te parę stówek do tej karty w mojej sytuacji

1250443[/snapback]

mysle ze oplaca a jakos obrazu jest bardzo dobra na seri 6 wiec nie powinno być inaczej niz na radku tylko lepiej:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm co do jakosci obrazu to 6800 napewno Cie nie zawiedzie :)

co do jej zakupu to ja bym sie wstrzymal bo nie widze w tym sesu, dolozysz sporo kasy a roznica oczywiscie bedzie ale czy znow taka wielka .. . . . na 9800pro i tak kazda giera chodzi Ci na high wiec ja bym sie nie decydowal, no chyba ze jestes maniakiem PC i jak cos przytnie raz na pare godzin to tracisz chumor na caly tydzien :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zysk wydajności w grach jakiś będzie. Jakość obrazu w grach jak najbardziej porównywalna (jeśli nie liczyć gorszego AA na 6xxx, ale i tak jest lepiej niż na fx-ach). Wyjście tv i oglądanie filmów dvd i divx.... ja się zawiodłem na leadteku 6600GT, Sapphire ma lepszy obraz.

Edytowane przez Conti

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja się przesiadłem z HIS 9800 Pro na leadteka 6800.

powiem tak.

załuje wymiany.

obraz na monitoże porówalny z 9800 pro. może minimalnie ciemniejszy i troszku kolorki lepsze na GF

wyjście TV jest gorsze w GF. na 9800 pro była żyleta!!!

wydajność w grach minimalnie wieksza.

ale..

colin 2004. 2005 dużo gorzej chodzi na GF.

NFS 2 płynniej mi działal na Radku, na GF lekko czasem sie przytnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No, bo już sądziłem, że tylko ja zawiodłem się na nowej nVidii. Tyle, że w moim przypadku był to 6600GT leadteka....

Co do kolorków, jest mocniejsze wysycenie na leadteku, ale kolory są troszke nienaturalne.

Sytuacja z collinem, nfsu2 na 6600GT się przycinało (te same ustawienia), dorzuce jeszcze LoR Bitwa o śródziemie - też się przycinało.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak myślałem ,jak coś to jeszcze trochę poczekam(może nawet do lata) i kupię coś mocniejszego

A tak przy okazji to nic nie ma na stronach asusa o tym kadłubku :wink: ,i tak sobie myślę ,że podobnie było z moim byłym asusem 5600 ultra 2 ,też nic nie było o nim na oficjalnych stronach ,a tylko na jakiś tajwańskich :wink: ,i tak się zastanawiam ,czy nie jest to zwykły 6800 asusa zmodowany,czy wgranym biosie (nie wincie mnie o brak wiedzy o tych kartach ,bo od paru miechów przestałem wnikac w karty i modowania rzeczy których nie miałem zamiaru kupować)przez jakiś tajwańców i wypuszczenie na rynek (tzw tajwanów) ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja się przesiadłem z  HIS 9800 Pro na leadteka 6800.

powiem tak.

załuje wymiany.

obraz na monitoże porówalny z 9800 pro. może minimalnie ciemniejszy i troszku kolorki lepsze na GF

ale..

NFS 2  płynniej mi działal na Radku, na GF lekko czasem sie przytnie.

1252474[/snapback]

Dokladnie tak, obraz na TV jest duzzzo gorszy od radeona... sam sie zszokowalem jak zobaczylem obraz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No, bo już sądziłem, że tylko ja zawiodłem się na nowej nVidii. Tyle, że w moim przypadku był to 6600GT leadteka....

Co do kolorków, jest mocniejsze wysycenie na leadteku, ale kolory są troszke nienaturalne.

Sytuacja z collinem, nfsu2 na 6600GT się przycinało (te same ustawienia), dorzuce jeszcze LoR Bitwa o śródziemie - też się przycinało.

1252490[/snapback]

Na szczęście 6600GT mają filtry na wierzchu i można je zewrzeć cieniutkimi drucikami (w razie reklamacji łatwo zdjąć). Obraz jak na DVI (no, prawie bo zakłóceń w ten sposób się nie wyeliminuje) :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja się przesiadłem z  HIS 9800 Pro na leadteka 6800.

powiem tak.

załuje wymiany.

ale..

NFS 2  płynniej mi działal na Radku, na GF lekko czasem sie przytnie.

1252474[/snapback]

Ja dodam od siebie iż miałem także GF Leadteka 6800 [pożyczony do testów ],i jestem zawiedziony. Co z tego iż w 3DMark-03 -ponad 9000 po pdkręceniu prawie 11tys ,ale wystarczyło wgrać frapsa i wydajność spadała do 7000pt tak samo przy wgranym od LADTEKA FOXcośtam do kręcenia karty,wtedy wydajność spadała do 6200pt [ jak do tego doszedłem to straciłem z 5godz na szukanie przyczyny-nie mam pojęcia dlaczego tak się działo ,u znajomego ten sam objaw, a jeżeli chodzi o stery to było ich kilka aby sprawdzić dokładnie , wystarczyło usunąć w/w programy i wszystko było ok.]

*Jakość obrazu przy odtwarzaniu filmów DVD przy włączonym w programie WinDVD[wspomaganie sprzętowe]niezbyt- w porównaniu do ATI , TV także .

*W HL2 mimo iż gra na full detal uważam iż wygląda gorzej-do ATi [ ale tu chyba możemy to wytłumaczyć optymalizacją pod ATI]

*Co do colina także potwierdzam .

*Karta nieżle wypada w testach 3D ale chyba coś jeszcze ze sterownikami jest nie tak , czyba że to coś innego.Mimo iż sam posiadam ATI to powiem iż trzeba chwilowo bronić GF [gdyby nie to strasznie głośne chłodzenie] ,przypominam sobie że kiedyś na ATI także szarpany obraz występował na którymś z catalyst 3.x .

Ja czekam na tańsze ATI X850 po wejściu R520 FUDO

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...