agro Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 siemka mam dosyc powazny problem. odebralem z serwisu pamiec kingstona. wszystko byloby pieknie, gdyby nie to, ze po powrocie do domu odpadly mi w rekach 4... no wlasnie co? zaznaczylem na zdjeciu kolkiem miejsce gdzie jest ubytek i czesc, ktorej brakuje (pozostale 3 juz przymocowalem i jest ok) generalnie: jesli ktos zna oznaczenie tej czesci, bylbym wdzieczny gdyby ja zamiescici i ewentulanie gdzie kupic pozdrawiam aha. nad kazdym modulem pamieci sa 2 brazowe te czesci i jedna szara w srodku. brakuje wlasniej tej szarej (pewnie ma inne wlasciwosci) zdjecie jest w zalaczniku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agro Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 najprawdopodobniej jest to kondensator, tylko nie mam pojecia o jakiej pojemosci. jesli ktos wie, ze to na bank bedzie kondensator i zna jego pojemnosc - bardzo prosze o pomoc pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xor Opublikowano 3 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2005 Po pierwsze przydaloby sie troche lepsze zdjecie. Po drugie wyglada na kondensator ceramiczny smd. A po trzecie niestety jesli faktrycznie jest to kondziorek - to nie da sie rozgryzc jaki - one nie maja zadnych opisow... Ee- a jakim cudem one odpadly ? Trzeba bylo wrocic do serwisu - no bez przeginania. A i jak 'przymocowales' te 3 ? Mam nadzieje, z masz na mysli ze je przylutowales... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agro Opublikowano 4 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2005 w serwisie powiedzieli ze to juz nie ich problem. fakt ze po odbiorze nosilem je troche przy minusowej temperaturze, ale nie wierze, ze to np przez to bo po prostu rozpadly mi sie w rekach jak je wyciagnalem... a mialy opakowanie i plecakiem raczej nie rzucalem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapra Opublikowano 4 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2005 przykleiles je kropelka? :)) to sa kondensatory - pamiec dziala Ci bez nich? jesli tak to nie ma sie czym przejmowac. jesli nie, sprawa dla elektronika z umiejetnoscia lutowania Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...