Gość Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 Panowie proszę o pomoc. Dysk działał prawidłowo, aż pewnego razu przy uruchamianiu zaczął wydawać cykliczne czterokrotne "chrapnięcia". Gdy podłączam go jako SLAVE komputer wykrywa go w biosie ale system uruchamia się wieczność(ładuje sie tylko wtedy gdy ten dysk przestaje na chwile "chrapać") i w systemie nie widzi dysku. Czy da się jakoś go naprawić ? Z gory dziekuję za odpowiedzi. Ps. model dysku to: Ibm Deskstar IC35L040AVER07-0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NoVVy Opublikowano 3 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2005 Jeśli podkręcałeś kompa to zobacz czy po odkręceniu problem się powtarza. Sprawdź też dysk na innym kompie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rivam Opublikowano 3 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2005 I zrób szybko archiwizację ważnych danych, bo Bóg wie co się z nim może stać, a wtedy dane przepadną. Swoją drogą to mi padły już 2 dyski IBM-a - też skrzypiały, "chrapały". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mbialon Opublikowano 16 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2005 I zrób szybko archiwizację ważnych danych, bo Bóg wie co się z nim może stać, a wtedy dane przepadną. Swoją drogą to mi padły już 2 dyski IBM-a - też skrzypiały, "chrapały". 1254980[/snapback] sprubuj program hdd regenerator z dyskietki startowej powinno pomóc. też mam IBM 46.1GB chrapał nie włączał się a to pomogło Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...