ilubek Opublikowano 4 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2005 Wpisy klikalne *.reg - jaki program odpowiada za ich wprowadzanie do rejestru (Win 98 ) Witam Chcąc uniemożliwić użytkownikom instalację i uruchamianie niedozwolonych aplikacji skorzystałem z wpisu RestrictRun - lista dozwolonych aplikacji. Do klucza HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer Na listę wpisałem wszystkie aplikacje jakie znalazłem na dysku C:\ poprzez Start\Znajdź\Pliki lub foldery Wpis działa poprawnie tzn. żadna aplikacja której nie ma na liście nie zainstaluje się i nie uruchomi. Wpisałem wszystkie aplikacje w tym regedit.exe i mam dostęp do rejestru. Jednak spodziewałem się że będzie można dokonywać wpisów do rejestru w postaci gotowych klikalnych plików *.reg. Niestety po kliknięciu pojawia się info: operacja anulowana .... przez administratora. To znacznie utrudnia mi sytuację, nie mogę zablokować dostępu do regedit.exe (innym wpisem) bo zablokuję sobie edycje rejestru na amen. Chciałem właśnie odblokowywać i blokować rejestr klikalnym wpisem *reg. Czy ktoś wie jaka aplikacja jest odpowiedzialna za dokonywanie wpisów po kliknięciu na plik *.reg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 5 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2005 za pliki *.reg tez odpowiada regedit, tyle ze po kliknieciu na plik odpala sie "regedit.exe '%1' ", gdzie %1 to nazwa pliku. Moze musisz pokombinowac z wpisaniem czegos takiego: >regedit.exe "%1"<, albo >regedit.exe "plik.reg"< :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...