Skocz do zawartości
montana15

Timingi I Chłodzenie... N00b

Dlaczego nie odpowiadacie\czytacie??  

7 użytkowników zagłosowało

1. 1. Dlaczego nie odpowiadacie\czytacie??

• Bo bylo slowo n00b w teamcie.
      1
    • Niezrozumiale napisales.
      1
    • Jestem wiekszym n00bem od Ciebie.
      0
    • Leniwy jestem.
      1
    • Krolik pogryzl mi klawiature.
      4

Rekomendowane odpowiedzi

No wiec jestem z lekka lama:> i mam pytanie nurtujace mnie od wczorajszej nocy.....:D moje pamiatki Kingston i twinmos 2x512 DDR333 (napiecie stock) dostały wczoraj timingi 2-2-2-5/6 - bez roznicy w testach, zmiana była z 2.5-2-2-6-----------> zaowocowało to mniejszym (głównie) czasem dostępu. Teraz pytanie - czy potrzebne jest jakies chlodzenie??? czy tylko jesli zmiana czestotliwosci i zasilania?????? I jeszcze jedno mam zamiar przekrecic P4 2.4@3.x i teraz co z stosunkiem FSB:RAM ?? jak jest 1:1 na 133MHz to przy 166MHz i stosunku 4:3 da mi 124.5Mhz na pamiec..... co teoretycznie obnizy jej wydajnosc..wiec moze puszczenie ich w 1:1 - ale to nie zalatwi pamieci bez chlodzenia?? i czy zwiekszy wydajnosc??? - teoria........ :mur: MB: P4B533

CZYTALEM (w miare uwaznie) oc dla poczatkujacych :D

z góry THX

EDIT: Ktos mam nadzieje ze sprobuje mi pomoc..... :wink:

EDIT b: Sorka za sonde wiem ze teraz wiekszosc ludzi pracuje\uczy sie........ ale ja mam teraz w glowie same czestotliwosci, mnozniki, taktowania:P

Edytowane przez montana15

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi