Skocz do zawartości
paluszek

1 Wejscie Do Plyty Głownej Na Wentylator

Rekomendowane odpowiedzi

a moge taki wentyl podłączyć do wejścia na karcie graf radek 9200pro i przymocować go gdzieś w budzie ??

1256182[/snapback]

niby mozesz , tylko ze sie będzie wolniej obkręcał bo piny na grafie dają mniejsze napięcie.....

ta przejsciówka to naprawde dobry pomysl, jak mialem starszą płytke to sobie kupiłem i korzystam do dziś

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

leborg podłączyłem do grafy i [gluteus maximus] nie kręci sie !! to wejscie na grafie jest takie dziwne wystają takie 3 druciki jest inne niż mam na płycie głównej może ta grafa nie ma wejścia na wenty l?? :blink: :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to ja sie tak spytam przy okazji :) ile mozna podlaczyc wentyli do molexa na 5v lub 7v??

1256286[/snapback]

tak zeby prady na nie stylko jeden wetnyl to ok 0.1A a zakladajac ze masz jeszcze 5A zapasu mozesz podpiac 50 wentyli tak ze nie masz sie czym martwic

leborg podłączyłem do grafy i [gluteus maximus] nie kręci sie !! to wejscie na grafie jest takie dziwne wystają takie 3 druciki jest inne niż mam na płycie głównej może ta grafa nie ma wejścia na wenty l??  :blink:  :blink:

1256306[/snapback]

no bo trzeba dobrze obadac polaryzacje tamte wtyczki sa inne 2 piny /*zazwyczaj*/ nie bardzo pasuja do 3pinowych nie wiem w czym problem idziesz do elektornika bierzesz ojca molexa i i ojca 3 pinowego i 1m kabla 2zylowego lutownica 10 min i po sprawie koszt ok 2-3zl nie masz w takim wypadku predkosci obrotowej bo nie ma co jej mierzyc ale z powodzeniem na upartego mozna sobie cos takiego zafunodowac ale wieksze koszty i wieksza wiedza sa potrzebne ..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi