Skocz do zawartości
Jabar83

Stacjonarny Dvd/divx

Rekomendowane odpowiedzi

Od jakiegos czasu mozna dostac odtwarzacze DVD z mozliwoscia odtwarzania Divix/Xvid z napisami w foramcie .txt w calkiem przystepnych cenach.

Sprzedaja je rozni producenci i chcialbym wiedzec w ktory z nich zainwestowac.Zamierzam wlasnie na taki wydac max 300 zeta ale nie wiem na ktory sie zdecydowac.

Edytowane przez Devil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Manta Emperor 1 badz Manta Emperor 2. Sam odtwarzacz kosztuje 299zl, czyta bez problemow filmy skompresowane xvid'em jak i divx'em (nie radzi sobie z Q-PEL i GMC, ale malo jest odtwarzaczy, ktore to ruszaja). AC3 dziala bez problemu, obsluguje chyba wszystkie formaty napisow (.txt tez bez problemu). Dosc czesto ukazuje sie nowe oprogramowanie i wyglada na to, ze firma dba o swoich klientow dopasowujac soft do uzytkownikow. Wiecej na www.manta.com.pl (polecam przejrzec ich forum).

Edit:

Od jakis 2 tygodni sam mam ten odtwarzacz i uwazam ze jest swietny. Mozna tez kupic jako zestaw z glosnikami, ale te juz najwyzszych lotow nie sa.

Edytowane przez KrzychuG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wlasnie nad Manta sie zastanawiam ,bo faktycznie ponoc ten Emperor to porzadny odtawrzacz i plusem jest to ze czyta napisy rowniez w txt. Nie trzeba sie bawic w konwertowanie na. srt. A to znaczie ulatwia zycie :P . Cena w sam raz tylko problem jest taki ze nie mam zadnego doswiadzenia z ta firma :?

Nigdy nic u nich nie kupowalem i mam obawy co do tego odtwarzacza. Sa jakis inne alternatywy godne uwagi po za Manta???

Chialbym poczytac opinie uzytkownikow ktorzy posiadaja takowe odtawarzacze. Czy wybrzydzaja w nosnikach ? Czy ma znaczenie z jaka predkoscia wpyapalam na CD jakis film bo niektore odtwarzacze ,a konkretnie ich lasery zle reaguja na CD wyapalane przy zbyt wysokich predkosciah.

Pozdrawiam i dziekuje za wszelkie rady i opinie :)

Edytowane przez Devil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mante mam w domu. Bez problemu czyta plyty DVD-R, DVD+R, chociaz i tak najczesciej nagrywam na DVR+RW (Philips, Esperanza tez dzialala). Sprawdzalem tez kilkanascie plytek, ktore nagrywalem kilka lat temu (jakies Samsungi i podobne wypalane z predkoscia x8), problemow nie napotklame, odtwarzal wszystko, nawet niektore zarysowane. Ostatnio mialem kilka plytek nagrywanych x32, tez problemow nie bylo. Soft ukazuje sie dosc czesto i w stosunku do tego oryginalnego poprawia sporo (dodaje np. obsluge formatu .3ivx, zmienia czcionki, dodaje nowe opcje do menu). Sam odtwarzacz wyglada dosc ladnie i solidnie (chociaz w Emperor 1 wkurzaja mnie niebieskie diody - w Emeror 2 mozna je podobno wylaczyc). Recencja

Edytowane przez KrzychuG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jaj mam Wiwe DVD/DIVX HD 228 najnowsza polecam czyta wszystko czy dvd+ czy - czy esperanza czy tdk czy verbatim wszystko ok cena to ok 230-250zł :-) x-vid ,div-x, dvdrip ,txt,no problem :-) wszytko malina chodzi, ja kupowalem z tad odrazu maja njnowszego biosa wszytko bdb chodzi

http://napisy.org/sklep/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jaj mam Wiwe DVD/DIVX HD 228 najnowsza polecam czyta wszystko czy dvd+ czy - czy esperanza czy tdk czy verbatim wszystko ok cena to ok 230-250zł :-) x-vid ,div-x, dvdrip ,txt,no problem :-) wszytko malina chodzi, ja kupowalem z tad odrazu maja njnowszego biosa wszytko bdb chodzi

1263305[/snapback]

Wiwa jest podrobka Manty z innym softem. Oba odtwarzacze nawet identycznie wygladaja ;)

Tak czytalem ta recenzje i jak widze z niektorymi foramtami Divx sobie nie radzi ,ale skoro czesto wypuszczaja nowy soft to raczej zdecyduje sie.

Najwiekszy problem to pliki kompresowane z uzyciem QPEL lub GMC (chociaz to w polaczeniu z DivX'em byc moze bedzie niedlugo chodzic. Podobno Manta ma otrzymac specjalne, poprawione oprogramowanie do procka odtwarzacza z obsluga tej opcji). Edytowane przez KrzychuG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi