Skocz do zawartości
takesi

Problem O/c

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Troszke przeczytalem o podrecaniu P4 2.5 ( FSB i V-core ) wiec zabralem sie do dziela. Wchodze do biosu ( SOLTEK SL-85ERV ) znalazlem FSB bylo diasable wiec podnioslem do 145 Mhz napiecie bylo na auto ustawilem na 1.45 wchodze do windowsa wszystko ok temp. 33 stop. Postanowilem troche zwiekszyc do 147 Mhz V-Core do 1.52 ( tutaj sie zaczyna problem przed wejsciem do windowsa restart zwiekszylem V-Core do 1.55 . Troche dluzej wchodzilo do windowsa temp. okolo 33 stop ., programy sie laduja a tu w NIS 2005 ( Norton Internet Security )blad mi wywalil nie wiem z jakiego powodu jakby zniknal , wiec zmniejszam do standardowych ustawien i wszystko bylo ok. Pow. 150 Mhz sie nie da bo ciagle to samo, nie wiem czemu :/

Moj config wyglada nastepujaco :

Intel Pentium 4 CPU 2.5 , plyta glowna Soltek SL-85ERV , zailacz 300W Megabajt. <---- moze byc tutaj przyczyna

Czy sa jakies programy do testowania sabilnosci podkrecanonego procesora ? tak bym sprawadzil co jest zle

Pozdrawiam takesi

Edytowane przez takesi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm niewiem czy p4 2.5 miały 100Mhz czy 133 fsb, jeżeli to pierwsze to i tak już dużo wytrzaskałeś z tego kompa, jeżeli to drugie to przyczyn może być wiele.

Zablokowałeś AGP/PCI ??

Pamięci może masz słabe.

Zasilacz z pewnością do najleprzych nienalerzy, ale mój konfig (z inną grafą) chodził na codegenie 300, i krecił sie do 3.45 Ghz :D:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem po formacie. Przed wgraniem sterowników do karty graficznej wszystko OK ( FSB 143 mhz, V core 1.47 ) Po wgraniu sterowników do mojego GF w windowsie sypią sie błędy ( FSB 143 mhz, V core 1.47 ) np. wywalający explorer, programy itp. (, przy normalnym ustawieniu wszystko ok )

Wiecie jaka moze byc przyczyna ?

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi