takesi Opublikowano 6 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2005 (edytowane) Witam Troszke przeczytalem o podrecaniu P4 2.5 ( FSB i V-core ) wiec zabralem sie do dziela. Wchodze do biosu ( SOLTEK SL-85ERV ) znalazlem FSB bylo diasable wiec podnioslem do 145 Mhz napiecie bylo na auto ustawilem na 1.45 wchodze do windowsa wszystko ok temp. 33 stop. Postanowilem troche zwiekszyc do 147 Mhz V-Core do 1.52 ( tutaj sie zaczyna problem przed wejsciem do windowsa restart zwiekszylem V-Core do 1.55 . Troche dluzej wchodzilo do windowsa temp. okolo 33 stop ., programy sie laduja a tu w NIS 2005 ( Norton Internet Security )blad mi wywalil nie wiem z jakiego powodu jakby zniknal , wiec zmniejszam do standardowych ustawien i wszystko bylo ok. Pow. 150 Mhz sie nie da bo ciagle to samo, nie wiem czemu :/ Moj config wyglada nastepujaco : Intel Pentium 4 CPU 2.5 , plyta glowna Soltek SL-85ERV , zailacz 300W Megabajt. <---- moze byc tutaj przyczyna Czy sa jakies programy do testowania sabilnosci podkrecanonego procesora ? tak bym sprawadzil co jest zle Pozdrawiam takesi Edytowane 6 Lutego 2005 przez takesi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Informatoł Opublikowano 6 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2005 najlepszym testem jest stabilna bezawaryjna praca. ALe jak kochasz dorażne małpie sztuczki to możez pobawić sie np Prime95 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spawacz Opublikowano 6 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2005 Hmm niewiem czy p4 2.5 miały 100Mhz czy 133 fsb, jeżeli to pierwsze to i tak już dużo wytrzaskałeś z tego kompa, jeżeli to drugie to przyczyn może być wiele. Zablokowałeś AGP/PCI ?? Pamięci może masz słabe. Zasilacz z pewnością do najleprzych nienalerzy, ale mój konfig (z inną grafą) chodził na codegenie 300, i krecił sie do 3.45 Ghz :D:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
takesi Opublikowano 6 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2005 @ -'' Zablokowałeś AGP/PCI ?? '' Gdzie sięto patrzy :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnaker Opublikowano 7 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2005 w biosie sie patrzy FIX AGP/PCI Frequency (u ciebie może sie nieznacznie różnić) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
takesi Opublikowano 13 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2005 Jestem po formacie. Przed wgraniem sterowników do karty graficznej wszystko OK ( FSB 143 mhz, V core 1.47 ) Po wgraniu sterowników do mojego GF w windowsie sypią sie błędy ( FSB 143 mhz, V core 1.47 ) np. wywalający explorer, programy itp. (, przy normalnym ustawieniu wszystko ok ) Wiecie jaka moze byc przyczyna ? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnaker Opublikowano 13 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2005 nie wiem jak ty ale ja bym wymienił zasiłke na megabajcie spaliłem P4 2,66 i plyte tez Soltka na i865PE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
takesi Opublikowano 13 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2005 Mam zamiar :) Jaki jest njlepszy zasilacz do P4 ( Chieftec 350W wystarczy ? ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...