subox Opublikowano 6 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2005 (edytowane) Chciałbym wylosować z pośród 4 liczb jedną i według mojego kodu powinno losowo wybierać tą liczbę, a zawsze wyświetla sie na ekranie "273":|. Ponieżej kod: int tab[] = {189, 261, 273, 377};printf("%d",tab[rand() %4]); Edytowane 6 Lutego 2005 przez subox Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yasin Opublikowano 6 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2005 Random rand = new Random((int)DateTime.Now.Ticks) nie pamietam jak to sie robilo pod c++ ale to Cie powinno naprowadzic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
subox Opublikowano 6 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2005 Niestety nie pomogło mi to, znam tylko C strukturalny i zawiesiłem się na takiej podstawowej rzeczy jak losowanie...:|, a bardzo mi to potrzebne do napisania pewnego programu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spicum Opublikowano 6 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2005 Rozumiem ze szukanie w forum przekracza mozliwosci .... byl juz temat Zmienne losowe w C a tak na dzien dobry widac ze uzywasz nieco niesympatycznego dzilania % i nie inicjalizujesz sobie generatora np aktualnym czasem. cos w stylu srand(time(NULL)); Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
subox Opublikowano 6 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2005 Poradziłem sobie w prostszy sposób: int tab[] = {189, 261, 273, 377};randomize();printf("%d",tab[rand() % 4]); Wystarczylo dodać randomize(); :) dzięki wszystkim za pomoc:). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 6 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2005 http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=111883 i tona tej samej stronie :((( wrrr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...