HELLBOY Opublikowano 6 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2005 Ostatnio dostaję sporo zainfekowanej poczty z różnych adresów e-mail, ale wydaje mi się że jest to od jednej osoby. Niestety nie mam pojęcia od kogo. Mój program antywirusowy radzi sobie z tym problemem ale chciałbym wiedzieć z kąd to przychodzi bo jest tego za dużo. Mam program pocztowy The Bat 2.11.02. Podaje mi on między innymi identyfikator wiadomości i teoretyczny adres pocztowy skąd to przyszło (zawsze inny) oraz ścieżkę powrotną (zawsze inną). Słyszałem że jest możliwość dowiedzenia się skąd to przychodzi ale jak? Jak namierzyć nadawcę? Może on wcale nie wiedzieć że jego komp sieje wirusy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 6 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2005 Ostatnio dostaję sporo zainfekowanej poczty z różnych adresów e-mail, ale wydaje mi się że jest to od jednej osoby. Niestety nie mam pojęcia od kogo. Mój program antywirusowy radzi sobie z tym problemem ale chciałbym wiedzieć z kąd to przychodzi bo jest tego za dużo. Mam program pocztowy The Bat 2.11.02. Podaje mi on między innymi identyfikator wiadomości i teoretyczny adres pocztowy skąd to przyszło (zawsze inny) oraz ścieżkę powrotną (zawsze inną). Słyszałem że jest możliwość dowiedzenia się skąd to przychodzi ale jak? Jak namierzyć nadawcę? Może on wcale nie wiedzieć że jego komp sieje wirusy. 1261130[/snapback] nie wiem czy w the bacie masz opcje sprawdzania ip z jakiego przyszedl mail...ale w outlooku jest napewno :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elKuba Opublikowano 6 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2005 przyglądnij się nagłówkowi maila (Widok -> Pełny nagłówek (RFC-822)) tam znajdziesz cała drogę maila. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...