Skocz do zawartości
best-boy

Padnięta karta graf. ???

Rekomendowane odpowiedzi

Troszke dlugi post....

(Chodzi o karte z podpisu....TNT2)

Procek chodzi tak jak w podpisie...

Pewnego razu odpalam Midtown Madness 2....

wciskam Race...zwis komp sztywny...jednak nie do konca bo ctrl+alt+del zadzialalo....mysle......mysle....odpalam gre drugi raz...zwis w innym miejscu...no no....windows 100% stabilny....!

Dobra puszczam procka standardowo na 533 MHz.....gra chodzi...mysle co jest .... procek domaga sie emerytury....??? niemozliwe....

sciagam titanka......umylem jaderko procka dokladnie ze starej pasty ...spirytusem...titanka tez wyczyscilem i z pasty i z kużu...nalozylem swieza paste....!

Spowrotem proceka OC......odpalam MM2....zwis....qurwa...wchodze sobie w directX-a test akceleracji AGP .....kreci sie kwadrwaci z logiem directa i ZWIS :evil:

No dobra ...... puszczam procka na 533 i mm2 dziala i directX sie nie wiesza..... Spowrotem go OC..... odpalam windowsa....wlaczam CPU stability test..(teraz leci juz z 25 minut ) zucam oknami....kompiuje pliki.....winamp......wszystko slimaczy na maxa .......ale bez zwisow.

Sprawa wyglada tak ....... jak procek chodzi na 533 MHz to karta jeszcze nie dostaje na tyle mocno po [gluteus maximus] ze jakos dziala...

Jak go OC "tak jak w podpisie" to juz kiszka ...kazde pozadne wysilenie sie grafiki powoduje ZWIS......przy czym wszystko wskazuje ze to procek.....ale ...CPU stability test leci juz dlugoooo.....i pozatym windows 10000% stabilny !!!!

Sterowniki do karty sprawdzalem juz inne.......

DirectX-a juz od kilku miesiecy uzywam tego samego......

Dwa razy robilem format c:

Rozebralem kompa na czesci i zlozylem !

"Zasilacz jest nowka sztuka" zreszta czasami mam podlaczone 3 HDD i dziala, wiec to nie zasilacz.

I przy tym wszyskim jest kompletny brak jakichkolwiek artefaktów czy tym podobnych...aha i jak komp zwisnie to czasami potrafi zwisnac tylko grafika a np. muzyka z gry jeszcze przez chwile leci....no i mozna wykonac reset z klawiatury a to oznacza ze zwis jest tylko i wylacznie spowodowany przez grafike !

I podstawowe pytanie , czy mozliwe jest takie zachowanie sie karty graficznej, jeszcze sie z tym nie spotkalem ?

p.s. CPU stability test leci juz 30 minut

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra udalo mi sie wyjasnic sprawe :-) ??

Co to bylo...jest......!!

Moja kochana TNT2.....umiera 8)

Odpalam MaxPayna......

I na poczatku gry przed pierwsza misja jest ten filmek z helikopterem..

mysle sobie....ogladam...ogladam....UPS widze ciemnosc.....tylko jeden jasny punkt "kropke" w lewym gornym rogu ekranu.

A slysze ze dzwiek dalej leci...leci helikopter...za hwile cos tam policjantka przez radio nawija.... .

"Juz myslalem ze po resecie nic nie zobacze..a jednak jeszcze dziala... 8) "

Wiecie co przeszlem z kompem prze 2 dni zeby to sprawdzic JEZU...

Juz wszystko bralem pod uwage.....a tu jednak TNT2.......

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a jak masz karte na agpx4 czy agpx2 ja takie zwisy mialem z moim diamondem viperem v770 ultra a on byl na kosci TNT2 zreszta na tej co mam to na agpx4 tez mi sie zwisy robia i nie wiem czemu a jak daje na agpx2 to chodzi normalnie bez zadnych zwisow, kumpel ma ta sama plyte gl. co ja i jak mial ATI rage fury pro to mu agpx4 chodzilo a jak zmienil na gf4 420 ultra to przez 4 dni mu chodzila normalnie a jak zrobil format i na nowo winde wgral to musial zmienic na agpx2 tak jak ja :oops: ahhhh dziwny jest ten swiat :)

podsumowanie na agpx4 windows okna winamp wszystko chodzi zalanczam gry zwis, agpx2 nie ma zwisow :), zmien na agpx2 i powiedz czy podzialalo a tak na marginesie jakiego programu uzywasz do badania stabilnosci i jak masz jakiegos linka to by sie przydal :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

odlalam kompa.....jeszcze dziala :-)

a wiec moja plyta glowna ma tylko AGP 1x 2 x

od zawsze mialem wlaczone AGP 2x zreszta od sprawdzenia biosu zaczynalem cala zabawe z kompem

do sprawdzania stabilnosci uzywam

CPU Stability Test

ftp://ftp.nvidia.pl/pub/Inne/stabilitytest.exe&

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a wiec moja plyta glowna ma tylko AGP 1x  2 x 

od zawsze mialem wlaczone AGP 2x zreszta od sprawdzenia biosu zaczynalem cala zabawe z kompem 

CPU Stability Test

A jakie masz napiecia :?: i zasilke . :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a wiec moja plyta glowna ma tylko AGP 1x  2 x 

CPU Stability Test

slyszalem ze niektore plyty mialy problemy wlasnie z tnt2 i ze musialy chodzic na agpx1 ale jak mowisze ze zawsze chodzil na agpx2 to ja nie mam pomyslu co to moze byc :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zasilke mam 300 W

wszytkie napiecia w normormie , zwlaszcza 3.3 i 5 V sa bardzo stabilne

Na poprzedniej zasilce jak mialem wachania napiecia to barracude mi slag trafialo wiec tym razem to nie wina zasilacza,

Ta TNT2 na tej plycie glownej chodzila juz z rok, teraz jej cos odbilo.

Zaznaczam mam zapodane te same sterowniki co zawsze , directX ten sam , wirusow nie ma

Pamiec sprawdzona nie jest padnieta.

biosa nowego nie wgrywalem (od dawna mam ten sam "najnowszy") , CMOS-a resetowalem......

Procka tez juz wykluczylem.....

format c: ..................

To wina tylko i wylacznie karty graficznej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

TO qurwa jakas paranoja !

Przestawilem AGP CLK na 1/1 100 MHz !!!!!!!!!!!

Zwisy zniknęły...teoretycznie tak mi sie przynajmniej wydaje !

Gralem dobre 10 Minut i NIC sie nie dzialo

A nawet sprawna karta powinna na 100 MHz odrazu paść

CO TU SIE DZIEJE DO CHOLERY

Sciagam Sandre zeby sprawdzic taktowanie AGP...... moze cos mi sie z Biosem po<span style="color:red;">[ciach!]</span>lilo na plycie..ale to niemozliwe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jednak.....

Karta pochodziła na na AGP 100 MHz przez 10 - 15 minut... i twraz komp

raz startuje a raz nie...... :evil: pomoglem karcie dostac sie na tamten

swiat 8) , tylko dlaczego nie bylo zwisow na AGP 100 MHz !!!!

Kolejny przypadek z Archiwum-X.

Teraz karta chodzi normalnie na AGP CLK 2/3 i zachowuje sie tak jak zawsze zwisy na jakiejkolwiek grze. Z tym ze komp czasami sie bulwersuje i sie nie odpala.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...