best-boy Opublikowano 14 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2002 Troszke dlugi post.... (Chodzi o karte z podpisu....TNT2) Procek chodzi tak jak w podpisie... Pewnego razu odpalam Midtown Madness 2.... wciskam Race...zwis komp sztywny...jednak nie do konca bo ctrl+alt+del zadzialalo....mysle......mysle....odpalam gre drugi raz...zwis w innym miejscu...no no....windows 100% stabilny....! Dobra puszczam procka standardowo na 533 MHz.....gra chodzi...mysle co jest .... procek domaga sie emerytury....??? niemozliwe.... sciagam titanka......umylem jaderko procka dokladnie ze starej pasty ...spirytusem...titanka tez wyczyscilem i z pasty i z kużu...nalozylem swieza paste....! Spowrotem proceka OC......odpalam MM2....zwis....qurwa...wchodze sobie w directX-a test akceleracji AGP .....kreci sie kwadrwaci z logiem directa i ZWIS :evil: No dobra ...... puszczam procka na 533 i mm2 dziala i directX sie nie wiesza..... Spowrotem go OC..... odpalam windowsa....wlaczam CPU stability test..(teraz leci juz z 25 minut ) zucam oknami....kompiuje pliki.....winamp......wszystko slimaczy na maxa .......ale bez zwisow. Sprawa wyglada tak ....... jak procek chodzi na 533 MHz to karta jeszcze nie dostaje na tyle mocno po [gluteus maximus] ze jakos dziala... Jak go OC "tak jak w podpisie" to juz kiszka ...kazde pozadne wysilenie sie grafiki powoduje ZWIS......przy czym wszystko wskazuje ze to procek.....ale ...CPU stability test leci juz dlugoooo.....i pozatym windows 10000% stabilny !!!! Sterowniki do karty sprawdzalem juz inne....... DirectX-a juz od kilku miesiecy uzywam tego samego...... Dwa razy robilem format c: Rozebralem kompa na czesci i zlozylem ! "Zasilacz jest nowka sztuka" zreszta czasami mam podlaczone 3 HDD i dziala, wiec to nie zasilacz. I przy tym wszyskim jest kompletny brak jakichkolwiek artefaktów czy tym podobnych...aha i jak komp zwisnie to czasami potrafi zwisnac tylko grafika a np. muzyka z gry jeszcze przez chwile leci....no i mozna wykonac reset z klawiatury a to oznacza ze zwis jest tylko i wylacznie spowodowany przez grafike ! I podstawowe pytanie , czy mozliwe jest takie zachowanie sie karty graficznej, jeszcze sie z tym nie spotkalem ? p.s. CPU stability test leci juz 30 minut Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 14 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2002 Dobra udalo mi sie wyjasnic sprawe :-) ?? Co to bylo...jest......!! Moja kochana TNT2.....umiera 8) Odpalam MaxPayna...... I na poczatku gry przed pierwsza misja jest ten filmek z helikopterem.. mysle sobie....ogladam...ogladam....UPS widze ciemnosc.....tylko jeden jasny punkt "kropke" w lewym gornym rogu ekranu. A slysze ze dzwiek dalej leci...leci helikopter...za hwile cos tam policjantka przez radio nawija.... . "Juz myslalem ze po resecie nic nie zobacze..a jednak jeszcze dziala... 8) " Wiecie co przeszlem z kompem prze 2 dni zeby to sprawdzic JEZU... Juz wszystko bralem pod uwage.....a tu jednak TNT2....... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharki9 Opublikowano 14 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2002 a jak masz karte na agpx4 czy agpx2 ja takie zwisy mialem z moim diamondem viperem v770 ultra a on byl na kosci TNT2 zreszta na tej co mam to na agpx4 tez mi sie zwisy robia i nie wiem czemu a jak daje na agpx2 to chodzi normalnie bez zadnych zwisow, kumpel ma ta sama plyte gl. co ja i jak mial ATI rage fury pro to mu agpx4 chodzilo a jak zmienil na gf4 420 ultra to przez 4 dni mu chodzila normalnie a jak zrobil format i na nowo winde wgral to musial zmienic na agpx2 tak jak ja :oops: ahhhh dziwny jest ten swiat :) podsumowanie na agpx4 windows okna winamp wszystko chodzi zalanczam gry zwis, agpx2 nie ma zwisow :), zmien na agpx2 i powiedz czy podzialalo a tak na marginesie jakiego programu uzywasz do badania stabilnosci i jak masz jakiegos linka to by sie przydal :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 14 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2002 odlalam kompa.....jeszcze dziala :-) a wiec moja plyta glowna ma tylko AGP 1x 2 x od zawsze mialem wlaczone AGP 2x zreszta od sprawdzenia biosu zaczynalem cala zabawe z kompem do sprawdzania stabilnosci uzywam CPU Stability Test ftp://ftp.nvidia.pl/pub/Inne/stabilitytest.exe& Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 14 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2002 odlalam kompa.....jeszcze dziala :-) a wiec moja plyta glowna ma tylko AGP 1x 2 x od zawsze mialem wlaczone AGP 2x zreszta od sprawdzenia biosu zaczynalem cala zabawe z kompem do sprawdzania stabilnosci uzywam CPU Stability Test ftp://ftp.nvidia.pl/pub/Inne/stabilitytest.exe& A jakie masz napiecia :?: i zasilke . :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharki9 Opublikowano 14 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2002 odlalam kompa.....jeszcze dziala :-) a wiec moja plyta glowna ma tylko AGP 1x 2 x od zawsze mialem wlaczone AGP 2x zreszta od sprawdzenia biosu zaczynalem cala zabawe z kompem do sprawdzania stabilnosci uzywam CPU Stability Test ftp://ftp.nvidia.pl/pub/Inne/stabilitytest.exe& slyszalem ze niektore plyty mialy problemy wlasnie z tnt2 i ze musialy chodzic na agpx1 ale jak mowisze ze zawsze chodzil na agpx2 to ja nie mam pomyslu co to moze byc :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 14 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2002 Zasilke mam 300 W wszytkie napiecia w normormie , zwlaszcza 3.3 i 5 V sa bardzo stabilne Na poprzedniej zasilce jak mialem wachania napiecia to barracude mi slag trafialo wiec tym razem to nie wina zasilacza, Ta TNT2 na tej plycie glownej chodzila juz z rok, teraz jej cos odbilo. Zaznaczam mam zapodane te same sterowniki co zawsze , directX ten sam , wirusow nie ma Pamiec sprawdzona nie jest padnieta. biosa nowego nie wgrywalem (od dawna mam ten sam "najnowszy") , CMOS-a resetowalem...... Procka tez juz wykluczylem..... format c: .................. To wina tylko i wylacznie karty graficznej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 14 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2002 TO qurwa jakas paranoja ! Przestawilem AGP CLK na 1/1 100 MHz !!!!!!!!!!! Zwisy zniknęły...teoretycznie tak mi sie przynajmniej wydaje ! Gralem dobre 10 Minut i NIC sie nie dzialo A nawet sprawna karta powinna na 100 MHz odrazu paść CO TU SIE DZIEJE DO CHOLERY Sciagam Sandre zeby sprawdzic taktowanie AGP...... moze cos mi sie z Biosem po<span style="color:red;">[ciach!]</span>lilo na plycie..ale to niemozliwe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 14 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2002 A jednak..... Karta pochodziła na na AGP 100 MHz przez 10 - 15 minut... i twraz komp raz startuje a raz nie...... :evil: pomoglem karcie dostac sie na tamten swiat 8) , tylko dlaczego nie bylo zwisow na AGP 100 MHz !!!! Kolejny przypadek z Archiwum-X. Teraz karta chodzi normalnie na AGP CLK 2/3 i zachowuje sie tak jak zawsze zwisy na jakiejkolwiek grze. Z tym ze komp czasami sie bulwersuje i sie nie odpala. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...