Wiewiór81 Opublikowano 7 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2005 Witam, Mam krótkie, acz treściwe pytanie. Potrzebuję, żeby WinXP co godzinę generowały mi plik tekstowy z wynikiem komendy ipconfig, zapisywały to do pliku tekstowego i wysyłały na serwer FTP. O ile pierwsza część - tzn wywołanie co godzinę komendy ipconfig >> test.txt nie jest problemem - o tyle nie wiem, jak zrobić, żeby po takiej operacji plik był wysyłany na serwer... najlepiej bez dodatkowego oprogramowania. Czy ktoś ma jakiś prosty pomysł? pozdrawiam, WR81 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julas Opublikowano 8 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2005 (edytowane) zainteresuj sie tym programem. napisalem sobie skrypcik, odpalany codziennie o okreslonej godzinie przez harmonogram zadan, ktory wysyla mi zakladki firefoxa (sa w jednym pliku) na moj serwer www. sam program odpalany jest tylko z wiersza polecen i wchodzi w sklad "pakietu" PuTTY (homepage) ps. w razie problemow, czytaj faq ze strony bo wyjezdzam na tydzien i nie bede mogl Ci pomoc Edytowane 8 Lutego 2005 przez julas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 8 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2005 (edytowane) Odpalanie co godzine to wiadomo - harmonogram zadan. Przesylanie na serwer mozna zrobic za pomoca programiku ftp, ktory jest dolaczany do systemu. Program jako jeden z parametrow przyjmuje nazwe pliku, w ktorym zachowane sa wszystkie komendy, ktore ma wykonac (przejrzyj najpiew pomoc: 'ftp /?', nie jestem, do konca pewien czy nie trzeba tego poprzedzic jakims przelacznikiem). Wowczas wystarczy dorzucic troche smieci do skryptu, ktory zrzuca ci dane z ipconfig, tak aby od razu uzywal ftp. Edytowane 8 Lutego 2005 przez KrzychuG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...