Skocz do zawartości
Gość Kyniek

Rozstaw Otworów Montażowych Pod A64 Oraz Intel

Rekomendowane odpowiedzi

Więc tak... przymierzam się do zrobienia paru próbnych bloków pod platformy A64 oraz Intel s478 udało mi się znaleźć rozstawy otworów montarzowych:

A64 - dwie dziury w odległości 90mm i otwory fi4mm - czy top bloku o wymiarach 50x100mm byłby ok (5x10cm)

Intel rozstaw otworów 60x76mm - czy top bloku o wymiarach 75x90mm byłby ok? (może zamiast 90 to 88mm??)

Proszę właścicieli tych platform o pomoc - szczególnie właścicieli Intela - myślę że najpopularniejszą platformą - tą na którą najwięcej bloków jest robionych to AMD (nie A64) więc chce zrobić serię dla posiadaczy intela ;) zobaczymy jak Prisony się będą sprawowały na Intelu ;) na AMD się znakomicie sprawują

Edytowane przez Kyniek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak - rozstaw czy się pokrywa z tym co ja podałem i jaki wymiar może mieć top z plexy by się zmieścił i nie zawadzał o kondensatory - ja na intela zaproponowałem top o wymiarach 75x90mm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Naprawdę nie ma nikogo kto ma A64?? Albo nikogo kto ma intela? Czy s478 i s775 mają identyczne rozstawy otworów do montowania?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli jak wkręt ma 4mm to otwór ok. 4.5? narazie robię 4.3 i wszystkie blodzki pod stare AMD pasują.

Jeszcze jedno pytanko - jak top będzie miał 10cm to wejdzie - czy są jakieś poważne resrtykcje w postaci kondensatorów umieszczonych tuż przy otworach montażowych. Np. ze swojego Uriela musiałem wywalić zapinkę pod A64 - tzn. obciąć kawałek topu bo mi na Abita nie wchodził... :( zatrzymuwał się na kondensatorach :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi