Skocz do zawartości
binek

Tak Wyglada Zamowienie W Siriusie

Rekomendowane odpowiedzi

Hmm no nareszcie dzisiaj ma byc plyta glowna... ASUS A8N-SLI Deluxe. Wszystko zaczelo sie tak...

Zamowilem plyte glowna w siriusie, przeprowadzilem sie wiec zmienilem najpierw w profilu dane, po zamowieniu napisalem sam od razu maila ze potwierdzam kupno i prosze o szybka wysylke, poczte wysylalem od kolegi bo sam neta jeszcze nie mialem w nowej chacie. Przychodze tego samego dnia do niego tylko troche pozniej a tu mail od kolesia z siriusa, zebym potwierdzil zakup (przeciez juz to zrobilem) zaraz po tym wyslal maila ze w sumie to jest mala ilosc sztuk i nie wie czy starczy dla mnie. Po chwili przyszedl od jakiejs kobietki mail z prosba o potwierdzenie, zaraz po tym znow ze plyty dopiero jutro beda ale w malej ilosci i ze duzo bylo zarezerwowanych i mozliwe ze dla mnie nie starczy...

OK Jak nie starczy to jutro dacie mi znac, zaraz mail zeby potwierdzic adres... Forma przedluzenia kontaktu z klientem? Pozniej czy moze chce kurierem paczke, pytaja sie mnie w koncu czym wyslac, oczywiscie funkcja przy zapowieniu jest dostepna aczkolwiek wybralem poczta polska priorytet, bo taniej, nie wiem dlaczego mnie sie znow pytali... Na koniec byly maile juz tylko z informacja ze plyty sa i pozniej dadza znac czy starczy, pozniej ze bedzie u mnie w piatek i ze juz wyslana paczka. Dzis jest wtorek a paczki nie mam dalej, okazalo sie po numerze do trackingu ze podobno 'odmowilem odebrania paczki' verry funny ale specjalnie siedzialem caly dzien w domu i o godzinie 13:00 na pewno bylem i z checia bym ja odebral... no to w poniedzialem mail od siriusa dlaczego nie odebralem paczki i czy mam zamiar ja odebrac czy ma sie wrocic do nich, ja mowie jakiej paczki nic nie przyszlo, musialem zadzwonic do wspanialego GLS ktory nie ma oddzialu w kaliszu (servisco i stolica ma) tylko najblizej w lodzi... przed tym dodzwonilem sie do GLS gdzies indziej, lacznie wykonalem 3 telefony i znow ta gadka ze nie chcialem odebrac paczki, no ale dzisiaj zadzwonilem jeszcze raz i podobno jest w drodze do mnie, ciekawe czy tym razem trafi...

No to za ta przygode potrace sobie z tej plyty glownej 150zl, jak kurier nie bedzie chcial jej wydac to mu ja chyba wyrwe :D

Moze powiedziec ze to nie jest pierwszy raz, bo trzeci, wczesniej raz tak mialem przez stolice i servisco, obie firmy tlumaczyly sie ze nowy pracownik pomylil sie pewnie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja miałem też dość dziwną sytuację. Pan "kurier" zaparkował przed moim blokiem (ma dusza była uradowana, albowiem czekałem na przesyłke już 3 dni...) no i obserwowałem go z okna... patrze... a on wysiadł sobie z samochodu i zaczął palic papieroska ( ?_?' ). Po wypaleniu owego papierosa otworzył bagażnik i wyjął mą paczuszke... lecz niestety nie był na tyle sprytny i nie trafił do mojej klatki tylko do klatki obok. Wtedy pomyślalem ze to pewnie nie moja przesylka.Po chwili wyszedl z tej klatki (razem z paczką) i zaczął sie rozglądać... <_< wszedl w koncu do mojej klateczki i... i nic... chyba domofon cyfrowy to dla niego zbyt skomplikowany sprzęt... Wyszedl z klatki (znowu z paczką) wrzucil ją do bagaznika i odjechal... gdy wyslalem maila z zapytaniem kiedy bedzie paczuszkencja to otrzymalem odpowiedz iz owy kurier nie mogl znalezc mojego adresu..........................................................................

............................................... :mur: :mur: :mur:

Jaki z tego morał drogie dzieci??

- wole beeeez :-P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heh mialem podobny numer z szybka paczka ( swoja droga tez zakup w siriusie ), poniewaz paczka maila na 100 % przyjsc a byla juz 15 postanowilem zadzwonic do spedytora, podalem numer listu przewozowego i dostalem numer do kierowcy, dzwonie do niego a an ze niby rozmawial ze mna,i ze na nastepny dzien sie omuwilem z nim, krew mnie zalala bo koles powiedzial ze mi nic dzisiaj nie dostarczy bo teraz to on juz wraca :), telefon do szybkiej paczki rozmowa z kordynatorem, za chwile telefon od kierowcy zebym nie odpierdalal takich nomerow bo go z roboty wylaja, odpowiedz byla prosta ma czas do 22 :) , paczka dotarla prawie o 23 , to co zobaczylem w srodku to kolejna opowiesc :P

Edytowane przez zembol

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi