Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Co chcecie- nie wszyscy wiedzą,że dyski są hermetycznie zamykane i potrzebują wewnątrz sterylnych warunków.

Zresztą może by nawet taki dysk troche pobiegał tylko z czasem by badami sypało.

Zawsze mozna takie "nasmarowanie" zlecić specjalistycznej firmie- ale koszty pewnie by starczyły na kilka nowych dysków :D

I bez przesady nie każdy musi sie znac na kompach- codziennie na forum pojawiaja się o wiele głupsze posty i to osób uważających sie za "znafcuf" :-P

Zresztą kto nigdy nie zadał na forum jakiegoś głupiego pytania czy w inny sposób zdziebko sie nie ośmieszył niech pierwszy rzuci kamień :wink:

A wracając do tematu to dystki tak mają-czaasem trafisz na jakiś świszczący czy w inny sposób halasujący dysk i nicc z tym nie zrobisz-pech i tyle. Gorzej jak zaczyna stukach itp bo wtedy może oznaczać ,że niedługo padnie. A jak sobie świszcze to trudno.. albo sie przyzwyczaisz albo go sprzedaj i kup cichszy! B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co chcecie- nie wszyscy wiedzą,że  dyski są hermetycznie zamykane i potrzebują  wewnątrz sterylnych warunków.

Zresztą może by nawet taki dysk troche pobiegał tylko z czasem by badami sypało.

Zawsze mozna takie "nasmarowanie" zlecić specjalistycznej firmie- ale koszty pewnie by starczyły na kilka nowych dysków  :D

I bez przesady nie każdy musi sie znac na kompach- codziennie na forum pojawiaja się o wiele głupsze posty i to osób uważających sie za "znafcuf"  :-P

Zresztą kto nigdy nie zadał na forum jakiegoś głupiego pytania czy w inny sposób zdziebko sie nie ośmieszył niech pierwszy rzuci kamień  :wink:

A wracając do tematu to dystki tak mają-czaasem trafisz na jakiś świszczący czy w inny sposób halasujący dysk i nicc z tym nie zrobisz-pech i tyle. Gorzej jak zaczyna stukach itp bo wtedy może oznaczać ,że niedługo padnie. A jak sobie świszcze to trudno.. albo sie przyzwyczaisz albo go sprzedaj i kup cichszy!  B)

1265569[/snapback]

Dysk nie jest hermetycznie zamykany.

:wink: Ma on poprostu liczne filtry

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość LordBoski

:mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: Oto dokładna instrukcja smarowania dysku:

1) Kupujemy smar (olej roślinny u pani Gieni na górce)

2) Kupujemy dysk twardy lub wyciągamy dysk z budy!

3) Wyciągamy garnek z szafki

4) wlewamy olej

5) wsadzamy dysk i gotujemy go przez 15-30 min

6) bo otrzymaniu złocistego koloru należy przepłukać w zimnej wodzie

7) przybijamy go do ściany i patrzymy w lustro jakim to my lolem jesteśmy :D :D

GŁUPSZEGO POSTU TO W ZYCIU NIE WIDZIAŁEM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

GŁUPSZEGO POSTU TO W ZYCIU NIE WIDZIAŁEM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!  :lol:  :lol:

1309692[/snapback]

malo jeszcze przeczytales

co do lozyska to nie dziwi mnie to pytanie bo szumiace lozysko nalezy nasmarowac ale w dysku twardym sprawa jest troche bardziej skomplikowana - trzeba rozebrac obudowe dysku(aby dostac sie do lozyska) a co wiecej pozniej ja zlozyc i usunac wszelkie pylki z wnetrza napedu co w domowych warunkach bedzie bardzo trudne do wykonania

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:mur:  :mur:  :mur:  :mur:  :mur:  :mur:  Oto dokładna instrukcja smarowania dysku:

1) Kupujemy smar (olej roślinny u pani Gieni na górce)

2) Kupujemy dysk twardy lub wyciągamy dysk z budy!

3) Wyciągamy garnek z szafki

4) wlewamy olej

5) wsadzamy dysk i gotujemy go przez 15-30 min

6) bo otrzymaniu złocistego koloru należy przepłukać w zimnej wodzie

7) przybijamy go do ściany i patrzymy w lustro jakim to my lolem jesteśmy :D  :D

GŁUPSZEGO POSTU TO W ZYCIU NIE WIDZIAŁEM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!  :lol:  :lol:

1309692[/snapback]

no ja widze :) , twoj post :lol: jest jeszcze glupszy :mur: jak ludzie nie bardzo sie znaja to nie nalezy z nich lac :unsure:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość LordBoski

no ja widze  :) , twoj post  :lol: jest jeszcze glupszy :mur: jak ludzie nie bardzo sie znaja to nie nalezy z nich lac :unsure:

1315342[/snapback]

:lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi